Składniki:
1 łyżka otrąb pszennych
3 łyżki otrąb owsianych
8 łyżek soku jabłkowego
5 łyżek mleka
3 łyżki cruchy bananowe z czekoladą
Przepis:
Otręby wsypujemy do miseczki i zalewamy sokiem jabłkowym i odstawiamy do nasiąknięcia na ok. 20 minut. Następnie przekładamy nasączone otręby do garnuszka, dodajemy mleko i gotujemy na małym ogniu przez ok. 5 minut ciągle mieszając. Gotową owsiankę otrębową przekładamy do miseczki i posypujemy crunchy.
Crunchy stanowi pożywną mieszankę chrupiących, złocistych płatków owsianych poddanych delikatnemu procesowi prażenia. Zapewnia pełnowartościowy posiłek, i zawiera cenne składniki takie jak błonnik pokarmowy, witaminy z grupy B oraz składniki mineralne.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 1838 kJ (438 kcal) |
Białko | 7,3g |
Tłuszcz
w tym kwasy tł nasycone
jednonienasycone
wielonienasycone
|
15,2g
5,5g
5,5g
2,9g
|
Węglowodany
w tym cukry
|
64,4g
28,5g
|
Błonnik pokarmowy
w tym β-glukan
|
7,1g
1,7g
|
Sód
|
0,06g
|
Tiamina
|
0,22mg (20%)*
|
Kwas foliowy
|
36,1µg (18%)*
|
Fosfor
|
205,9mg (29%)*
|
Żelazo
|
2,2mg (16%)*
|
Magnez
|
65,4mg (17%)*
|
Cynk
|
1,5mg (15%)*
|
*% zalecanego dziennego spożycia
|
Wygląda wręcz cukierkowo :) Uwielbiam łączyć owsianke z platkami sniadaniowymi albo crunchy.
OdpowiedzUsuńWiesz co dobre :D
OdpowiedzUsuńbyłabym chętna :)
OdpowiedzUsuńpiękne zdjęcia i bardzo smaczne śniadanie :D
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo pyyysznie:)
OdpowiedzUsuńtakie owsianki przepyszne !! <3
OdpowiedzUsuńMniam!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie;)
OdpowiedzUsuńwow zazdroszczę zdjęć :)
OdpowiedzUsuńidealne śniadanie:)
OdpowiedzUsuń