sobota, 31 stycznia 2015

Pieczona karkówka z musztardą francuską

Składniki na dwie porcje.

Składniki:
3 plastry karkówki
3 łyżeczki musztardy francuskiej
6 ziemniaków
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Przepis:
Plastry karkówki nacieramy solą morską i pieprzem z obu stron. Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki. Naczynie żaroodporne nacieramy oliwą z oliwek. Przekładamy do niego ziemniaki, które oprószamy solą. Na ziemniaki kładziemy plastry karkówki, na które nakładamy musztardę francuską. Tak przygotowane danie, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200C przez 40 minut. Podajemy z ulubioną surówką.




12 komentarzy:

  1. cudowny przepis, musimy wypróbować
    zapraszamy do nas
    blotodlazuchwalych.blogspot.com
    Amanda&Hubert

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, pyszne danie, też będę niedługo robić pieczoną karkówkę:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale pysznie....uwielbiam karkówkę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. chętnie wypróbuję gdyż lubię karkówkę:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Smakowita karkówka, nikt jej się nie oprze :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wspaniała karkówka, pysznie przyrządzona :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Danie w sam raz dla mojego męża, byłby zachwycony :D

    OdpowiedzUsuń
  8. taki obiad to ja rozumiem! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :*