Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/4 szklanki mleka roślinnego (u mnie sojowe)
1/2 szklanki oleju kokosowego
2/3 szklanki cukru trzcinowego
Do obtoczenia:
Cukier kokosowy
Cynamon
Przepis:
W misce łączymy cukier i olej, dokładnie mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia. Całość zagniatamy na gładkie ciasto.
Z uzyskanej masy wyrabiamy kulki ciasta wielkości orzecha włoskiego. Na spodeczku mieszamy odrobinę cukru kokosowego i cynamonu, w przygotowanej mieszance obtaczamy kulki ciasta.
Tak przygotowane kulki układamy w sporych odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.
Idealna książka do poczytania przy ciasteczku i kawie :)
Inspiracja
Wyglądają mega pysznie! Szczególnie kuszą swoim cynamonowym smakiem, bo ja kocham cynamon :)
OdpowiedzUsuńSkusiłabym się :)
OdpowiedzUsuńwspaniale wyglądają :)
OdpowiedzUsuń