Koniecznie wypróbujcie niestandardowe połączenie kaszy gryczanej i masła orzechowego - zakochacie się!
2 łyżki kaszy gryczanej niepalonej (surowej)2 łyżki płatków kokosowych
2-3 daktyle
1 łyżka masła orzechowego
Składniki na "mleko" bananowe:
1 dojrzały banan
1 szklanka mleka sojowego
Przepis na granolę:
Do blendera dodajemy wszystkie składniki i pulsacyjnie blendujemy całość do momentu aż będzie przypominała drobnoziarnistą granolę. Gotową mieszankę przesypujemy do osobnej miseczki.
Przepis na "mleko" bananowe:
Do blendera dodajemy mleko sojowe lub inne mleko roślinne oraz dojrzałego banana pokrojonego na kawałki. Całość blendujemy na najwyższych obrotach, aż mleko będzie delikatne i kremowe.
Uwielbiam zestawiać świeżą granolę z kremowym mlekiem bananowym i owocami. Nie ma lepszego pomysłu na śniadanie!
Poza tym, taką granolę możecie przygotować dzień wcześniej. Dodatkowym plusem jest fakt, że jej przygotowanie nie wymaga użycia piekarnika. Smacznego!
pyszny pomysł na śniadanie:)
OdpowiedzUsuńSłyszałam o tym mleku bananowym ;) Muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Świetny przepis! Danie idealne na śniadanie :) Myślę, że na pewno kiedyś spróbuję je zrobić!
OdpowiedzUsuń