Z przepisu wychodzi ok. 10 gofrów, którą są pyszne i chrupiące!
Składniki:
200 g mąki pszennej
75 g cukru
2 jajka
100 g masła
100 ml wody
1 łyżka whiskey (można pominąć ;))
Przepis:
Masło rozpuszczamy w garnuszku i pozostawiamy do ostygnięcia. Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej pozostałe składniki (oprócz masła). Całość miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i ponownie miksujemy. Gofrownicę smarujemy cienko rozpuszczonym masłem i nakładamy ciasto na gofry. Pieczemy ok. 6 - 7 minut (w zależności od właściwości posiadanej gofrownicy). Podajemy ze świeżymi owocami (u mnie ukochane borówki) i ulubionymi dodatkami.
mniam! :) z owocami są najlepsze :)
OdpowiedzUsuńTak chrupiące z owocami i można zajadać
UsuńMmmmm....ale mi narobiłaś smaka, zjadłabym sobie zmiodem
OdpowiedzUsuńOj, jak ja dawno nie jadłam gofrów!
OdpowiedzUsuńNa gofry to zawsze mam ochotę! Brakuje mi tu tylko masła orzechowego hehe ;)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Ojej, ale bym takie zjadła! Wyglądają mega apetycznie. Miałam kiedyś w domu gofrownicę, ale była bardzo słaba-gofry siedziały w niej nawet i po 10 minut i nadal były gumowe i niedopieczone :(
OdpowiedzUsuńMmm pyszne gofry :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie, żałuje, że nie mam gofrownicy ale przepis zapisuję :)
OdpowiedzUsuńhttp://savemydayaleksandraklisko.blogspot.com
Z goframi zawsze miałam problem- wychodziły miękkie. W końcu okazało się, że to wina gofrownicy, która ma zbyt małą moc;)
OdpowiedzUsuńTwoje gofry wyglądają perfekcyjnie!:)
Super przepis, będę chciał go wypróbować w swojej restauracji!
OdpowiedzUsuńUwielbiam gofry, ale nigdy mi nie wychodzą jak te z budek z goframi. Może na tym przepisie będą bardziej chrupiące. Często mam problem z tym że powstaje w moich zakalec, ale może to wina gofrownicy.
OdpowiedzUsuń