Pieczona karkówka z musztardą francuską
Składniki na dwie porcje.
Składniki:
3 plastry karkówki
3 łyżeczki musztardy francuskiej
6 ziemniaków
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Przepis:
Plastry karkówki nacieramy solą morską i pieprzem z obu stron. Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki. Naczynie żaroodporne nacieramy oliwą z oliwek. Przekładamy do niego ziemniaki, które oprószamy solą. Na ziemniaki kładziemy plastry karkówki, na które nakładamy musztardę francuską. Tak przygotowane danie, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200C przez 40 minut. Podajemy z ulubioną surówką.
cudowny przepis, musimy wypróbować
OdpowiedzUsuńzapraszamy do nas
blotodlazuchwalych.blogspot.com
Amanda&Hubert
Mniam, pyszne danie, też będę niedługo robić pieczoną karkówkę:)
OdpowiedzUsuńAle pysznie....uwielbiam karkówkę :)
OdpowiedzUsuńPyszna karkówka, mniam :)
OdpowiedzUsuńchętnie wypróbuję gdyż lubię karkówkę:)
OdpowiedzUsuńSmakowita karkówka, nikt jej się nie oprze :)
OdpowiedzUsuńWspaniała karkówka, pysznie przyrządzona :)
OdpowiedzUsuńMniam ale pycha! :)
OdpowiedzUsuńDanie w sam raz dla mojego męża, byłby zachwycony :D
OdpowiedzUsuńtaki obiad to ja rozumiem! :)
OdpowiedzUsuńProste i pyszne, polecam!
OdpowiedzUsuńProste i pyszne, polecam!
OdpowiedzUsuń