Składniki:
Miąższ z 1/4 średniego arbuza
2 łyżeczki cukru waniliowego domowej roboty
(można pominąć)
Przepis:
Wydrążamy miąższ z arbuza i pozbawiamy go wszystkich pestek. Następnie umieszczamy arbuza do melaksera razem z cukrem i miksujemy przez ok. 1 minutę (możemy do tego użyć blendera ręcznego). Następnie powstały płyn arbuzowy przelewamy do plastikowego pojemniczka i wkładamy go do zamrażalki na ok. 30 minut. Po tym czasie mieszamy łyżką granitę i ponownie umieszczamy ją do zamrażalnika na godzinę. Po tym czasie za pomocą widelca lub łyżki ponownie mieszamy granitę i podajemy ze słomką w upalne dni ;)
Ps. Po zmiksowaniu arbuza, możemy dodać alkohol (np. wódkę) ;)
Kocham arbuzy! To tak ślicznie wygląda, że aż ekran chce się zjeść :D !
OdpowiedzUsuńmusi być pyszna!!!
OdpowiedzUsuńkocham arbuza, na pewno wykorzystam Twój pomysł ;)
OdpowiedzUsuńidealna na upały :)
OdpowiedzUsuńmmm.... tak nagle, zupełnie niespodziewanie zrobiłam się potwornie głodna!
OdpowiedzUsuńurocza:)
OdpowiedzUsuńidealne na lato! :)
OdpowiedzUsuńa jaki ładny kolorek :)
Bardzo popularna w Hiszpanii ,znam wersję kawową i cytrynową ,podoba mi się z arbuzem.
OdpowiedzUsuńfantastyczny pomysł! dekoracja - serduszko cudne! :)
OdpowiedzUsuńSuper! To serduszko - rewelacja wg mnie ;)
OdpowiedzUsuńpiękne :)
OdpowiedzUsuńRewelacja :)
OdpowiedzUsuń