Składniki:
1 galaretka arbuzowa WINIARY
3 limonki
1 kostka czekolady (gorzkiej)
Przepis:
Limonki obmywamy i parzymy przez chwilę we wrzątku, następnie przekrawamy na pół i dokładnie wydrążamy środek. Następnie przygotowujemy galaretkę zgodnie z opisem na opakowaniu. Po wystudzeniu przelewamy galaretkę do wydrążonych połówek limonek. Tak przygotowane limonki umieszczamy w lodówce do całkowitego zastygnięcia galaretki. Po tym czasie przekrawamy limonki na ćwiartki, rozpuszczamy (najlepiej w kąpieli wodnej) kostkę czekolady i za pomocą wykałaczki nanosimy na galaretkę kropelki rozpuszczonej czekolady (na kształt pestek). Galaretki podajemy w dniu, w którym zostały przygotowane, lekko schłodzone.
Smacznego! :)
Ale słodkie! Aż szkoda jeść ;)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł! Fajowe galaretkowate arbuzki :)
OdpowiedzUsuńŁaaaaał! Są wspaniałe!
OdpowiedzUsuńale pomysłowo! :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa i oryginalna propozycja ;) Świetne!
OdpowiedzUsuńbardzo podoba mi się ten pomysł na arbuza :) zapraszam do mnie na najprostszy na świecie deser z truskawkami
OdpowiedzUsuńłał genialny pomysł!
OdpowiedzUsuńPiękne galaretki, świetny pomysł!
OdpowiedzUsuń