poniedziałek, 20 stycznia 2014
Sałatka z zupek chińskich
Składniki:
2 opakowania zupek chińskich
2 szklanki wrzątku
2 piersi kurczaka
1 puszka kukurydzy
1 papryka czerwona świeża
3 ogórki konserwowe
3 łyżki majonezu
Sól, pieprz
Przepis:
Pierś kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 15 minut, do miękkości mięsa. Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Zupki chińskie kruszymy i przesypujemy do głębokiego naczynia, dodajemy jedno opakowanie przypraw (bez oleju) i zalewamy dwoma szklankami wrzątku. Przykrywamy naczynie z makaronem i odstawiamy na ok. 5 minut. Następnie odcedzamy makaron i pozostawiamy do wystygnięcia. W tym czasie kroimy paprykę i ogórki w drobną kosteczkę. Do miski przesypujemy odcedzoną kukurydzę, paprykę, ogórki, kurczaka i dodajemy makaron. Całość dokładnie mieszamy dodając majonez oraz sól i pieprz do smaku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ubóstwiam tą sałatkę! Najlepsze, że można do niej dodawać, co tylko dusza zapragnie :)
OdpowiedzUsuńjedna z moich ulubionych!:)
OdpowiedzUsuńooo, sałatka imprezowa;D
OdpowiedzUsuńnajlepsza sałatka i najszybsza:)
OdpowiedzUsuńkiedyś robiłam ją bardzo często :)
OdpowiedzUsuńczęsto robię podobną:) uwielbiam! zamieniam tylko kurczaka na wędzonego łososia i dodaję pokrojone paluszki rybne;)
OdpowiedzUsuńzrobiłam ją dzisiaj jest rewelacyjna ^^ następne dwa dni też spędzę z Twoimi przepisami ^^
OdpowiedzUsuńhehe super! cieszę się, że Ci smakowała ^^
UsuńA ja proponuje ogorki kiszone zamiast konserwowych :) pyyycha
OdpowiedzUsuń