wtorek, 13 listopada 2012

Kokosanki - prosty przepis

Składniki:
200g wiórek kokosowych
30g masła 
1 jajko
1/2 szklanki cukru pudru
Przepis:
wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy na "ciasto". Następnie formujemy w kuleczki lub inne kształty. Uformowane kokosanki umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 140 C i pieczemy przez 20 minut. Kokosanki  najlepiej smakują na drugi dzień :)

 



21 komentarzy:

  1. ojej jak mi smaku narobiłaś! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ojejku nie sądziłam że to takie proste! a w dodatku takie śliczne!:))) Zrobię! -obiecuję:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobię sobie jutro takie;p kradnę przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne i proste - idealne:)

    OdpowiedzUsuń
  5. o mam wiórki kokosowe :) wiem co zrobię ;)
    dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  6. koko, koko, kokosanki! pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Gdybym wiedziała, że są takie proste to już dawno bym zrobiła! Dzięki Emciu za oświecenie i natchnienie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ja bardzo proszę jak mogę kilka sztuk:) boskie są

    OdpowiedzUsuń
  9. tak prosto i tak smacznie ! lubię to ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. No chyba dzisiaj zrobie. Wygladaja okrutnie przyciagajaco

    OdpowiedzUsuń
  11. oj, a ze mnie taki bardziej umysł humanistyczny ... :D
    a kubek z ikei :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Oj, nie wiem, czy u mnie by do drugiego dnia wytrzymaly :P

    OdpowiedzUsuń
  13. Uwielbiam kokosanki i do dziś wspominam cukiernie, gdzie wracając ze szkoły zachodziliśmy właśnie na cudne kokosanki:-)

    OdpowiedzUsuń
  14. Ale kokosowo się zrobiło :-) uwielbiam kokosanki :-)

    OdpowiedzUsuń
  15. Uwielbiam kokosanki, muszę sobie w końcu trochę upiec :)

    OdpowiedzUsuń