Wariacji na temat ciasta francuskiego ciąg dalszy...
Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego
8 plastrów sera żółtego
8 plastrów szynki drobiowej
1 jajko
Przepis:
Ciasto francuskie rozwijamy i kolejno nakładamy wzdłuż krótszego boku dwa plastry sera i dwa plastry szynki (wszystko zależy też od rozmiarów plasterków). Zawijamy tak aby całość została przykryta ciastem, odkrawamy i postępujemy identycznie z dalszą częścią ciasta. Następnie rulony kroimy na mniejsze części (mini kwadraciki). Układamy na papierze do pieczenia i wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220C przez ok. 13 minut.
o ! i to jest właśnie to co by mi się teraz przydało na kolację! :)
OdpowiedzUsuńmmm z takim nadzieniem muszą być smakowite :)
OdpowiedzUsuńTakiego wydania ciasta francuskiego nie jadłam. Musi być pyszne...
OdpowiedzUsuńBardzo lubię, bo robi się to szybko i prosto i na dodatek jest smaczne :)
OdpowiedzUsuńProsto i smacznie. Tak sobie myślę, że jako przegryzka na impreze bardzo by się sprawdziło.
OdpowiedzUsuńuwielbiam ciasto francuskie :) szynka i ser? pysznie!
OdpowiedzUsuńpychota!:)
OdpowiedzUsuńproste i apetyczne.
OdpowiedzUsuńLubię takie szybki dania, które ratują człowieka gdy późno wraca do domu:)
OdpowiedzUsuńtakie łakocie na noc i weź tutaj schudnij xd
OdpowiedzUsuńŚwietna przekąska i jest jak znalazł na nagły nalot gości;-)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł na przekąskę:)
OdpowiedzUsuńpyszna przekąska:)
OdpowiedzUsuńz szynka i serem, klasyka. A wiadomo klasyka jest najlepsza :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do zabawy Liebster Blog na moim blogu
Mniam, narobiłaś mi smaka na takie francuskie smakołyki ;))
OdpowiedzUsuńciasto francuskie na sposób wytrawny to super sprawa:)
OdpowiedzUsuńRobiłam niedawno, wczoraj robiłam paluchy z żółtym serem, czosnkiem niedźwiedzim, orzeszkami piniowymi. W weekend w wersji z kurczakiem. Możliwości jest wiele i na pewno jeszcze wiele przetestuję. Tak niewiele potrzeba by sobie dogodzić :)
OdpowiedzUsuńLubię takie proste rozwiązania...:)
OdpowiedzUsuń