środa, 20 czerwca 2012

Lekko imbirowa kawa mrożona

Składniki:
150ml mleka
50ml wody
2 łyżeczki kawy (np. Velvet)
2 łyżki syropu korzennego
2-3 kostki lodu
Przepis:
Mleko, wodę i kawę umieszczamy w shakerze i mocno "trzepiemy" przez ok. 1 minutę do utworzenia gęstej piany. Przelewamy zawartość shaker'a do wysokiej szklanki, dodajemy syrop (po ściance) i kostki lodu. Możemy udekorować całość przyprawą korzenną lub startą czekoladą.


10 komentarzy:

  1. boska, na słodko jak lubię i z pianką

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj tak! brakowało mi jeszcze tylko kulki lodów waniliowych domowej roboty ;)

      Usuń
  2. oj lubimy kawę mrożoną :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam wszelkie wariacje kawowe!

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam mrożoną kawę <3 pyszna wariacja :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetne letnie orzeźwienie i to w ciekawej wersji :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W sumie niezły spontan był z tym syropem, ale nadał kawce charakteru ;)

      Usuń
  6. Kawy zazwyczaj nie pijam ale takiej mrożonej nie potrafię się oprzeć :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie pijam kawy, ale mrożoną uwielbiam w każdej postaci :)))

    OdpowiedzUsuń