czwartek, 9 kwietnia 2015

PIECZONY PSTRĄG ŁOSOSIOWY

Składniki na dwie porcje.



Składniki:
400 g pstrąga łososiowego
2 łyżki pieprzu cytrynowego
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
Sól morska

Przepis:
Pstrąga myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Naczynie, w którym będziemy piec rybkę smarujemy oliwą z oliwek. Pstrąga polewamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem cytrynowym i zmieloną solą morską. Pstrąga pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180C i pieczemy przez 15-20 minut.




10 komentarzy:

  1. Zjadłabym takiego pstrąga, wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. hmmmm, no lubimy, bardzo, nawet moje dziecię....fajny, prosty przepis ;)
    aaaa, ale wiesz co, niby łatwy, bo oczywisty, a to nie zawsze zdaje egzamin, w sensie...że dobrze, że i takie dajesz na posty, nie każdy wie co i jak:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wiesz co, dodaję takie posty też z myślą o sobie i mojej dobrej ale krótkotrwałej pamięci żeby mieć ulubione przepisy pod ręką ;)

      Usuń
  3. Ryba zamiast miesa na obiad? tak!

    www.allnnothing.com

    OdpowiedzUsuń
  4. pstrąga jem rzadko - ale w takim wydaniu z pieprzem cytrynowym mogę jeść codziennie!:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dzisiaj zrobiłam po raz pierwszy i był wyśmienity. Wszystkim smakowało wybornie i pięknie się prezentował na talerzu.
    Polecam
    Lucy

    OdpowiedzUsuń