Składniki na dwie porcje.
Składniki:
400 g pstrąga łososiowego
2 łyżki pieprzu cytrynowego
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
Sól morska
Przepis:
Pstrąga myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Naczynie, w którym będziemy piec rybkę smarujemy oliwą z oliwek. Pstrąga polewamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem cytrynowym i zmieloną solą morską. Pstrąga pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180C i pieczemy przez 15-20 minut.
Zjadłabym takiego pstrąga, wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńhmmmm, no lubimy, bardzo, nawet moje dziecię....fajny, prosty przepis ;)
OdpowiedzUsuńaaaa, ale wiesz co, niby łatwy, bo oczywisty, a to nie zawsze zdaje egzamin, w sensie...że dobrze, że i takie dajesz na posty, nie każdy wie co i jak:)
wiesz co, dodaję takie posty też z myślą o sobie i mojej dobrej ale krótkotrwałej pamięci żeby mieć ulubione przepisy pod ręką ;)
UsuńUwielbiam, obiadek doskonały dla mnie :)
OdpowiedzUsuńpyszna prosta rybka :)
OdpowiedzUsuńSmacznie ,bardzo.
OdpowiedzUsuńO tak, to lubię !
OdpowiedzUsuńRyba zamiast miesa na obiad? tak!
OdpowiedzUsuńwww.allnnothing.com
pstrąga jem rzadko - ale w takim wydaniu z pieprzem cytrynowym mogę jeść codziennie!:)
OdpowiedzUsuńDzisiaj zrobiłam po raz pierwszy i był wyśmienity. Wszystkim smakowało wybornie i pięknie się prezentował na talerzu.
OdpowiedzUsuńPolecam
Lucy