poniedziałek, 9 listopada 2015

Pudding chia z jagodami

Pudding z chia to wspaniała opcja na śniadanie :)

Składniki:
4 łyżki otrąb owsianych z chia firmy Melvit
3/4 szklanki mleka
1 łyżeczka miodu płynnego
2 łyżki jagód (moje są ze słoiczka, ale mogą być również inne świeże owoce)
Kilka listków świeżej mięty

Przepis:
Do miski dodajemy otręby z nasionami chia, zalewamy je mlekiem, dodajemy miodu i dokładnie ze sobą mieszamy (np. trzepaczką) aż powstanie lekko spienione mleko. Tak przygotowane otręby wstawiamy do lodówki i pozostawiamy na noc. Rano przekładamy pudding do miseczki, na wierzch nakładamy jagody i dekorujemy świeżą miętą.







18 komentarzy:

  1. wygląda pysznie!:)
    Zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak dobrze, że mam zamrożonych jeszcze troszkę jagód :)

    OdpowiedzUsuń
  3. te puddingi są świetne :) mam takie same słoiczki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. fajne te słoiczki, też je ma <3
    a pudding chia, klasyk w zasadzie...nawet wczoraj zajadałam :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Widziałam ostatnio te otręby z chia w jednym ze sklepów :3 Jesteś z nich zadowolona ? Czy lepiej robić swoją mieszankę :3

    Masz rację, pudding chia , to wspaniały pomysł na śniadanie :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jestem zadowolona :) ale można je zrobić samemu bez problemu :)

      Usuń
  6. Uwielbiam puddingi chia, nie ma nic prostszego np. na śniadanie. Twój jest przepięknie podany, bardzo apetycznie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Muszę zrobic takie pudding :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mam pytanie na ile takich słoiczków jest przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jak dla mnie to znakomite śniadanie, deser, przekąska w ciągu dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam pudding chia. Świetnie smakuje też na soku jagodowym;)

    OdpowiedzUsuń
  11. bardzo chętnie spróbowałabym takiego puddingu, pycha!

    OdpowiedzUsuń