Oto moja ulubiona wersja pasty z awokado.
Składniki na 1 dużą porcję.
Składniki:1/2 dojrzałego awokado
1 jajko
1 garść kiełków rzodkiewki
Sól, pieprz
Ulubione pieczywo
Przepis:
Awokado przekrawamy na pół i z jednej połówki wydrążamy środek, następnie rozgniatamy go widelcem. W garnuszku gotujemy jajko na miękko. Po ugotowaniu, jajko schładzamy zimną wodą i obieramy ze skorupki. Jajko dodajemy do awokado i również rozgniatamy je widelcem. Całość doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem, na koniec dodajemy kiełki rzodkiewki. Pastę należy dokładnie wymieszać i podawać z dodatkiem pieczywa.
Smakowicie wygląda! Odkąd polubiłam awokado mogę jeść na okrągło :D
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam pasty jajecznej z awokado, bardzo ciekawy pomysł;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam :)
OdpowiedzUsuńNa miękko powiadasz? Zawsze gotowałam na twardo ;) Bardzo lubię tę paste-pychotka! :)
OdpowiedzUsuńno właśnie jajko na miękko fajnie łączy się z awokado :)
UsuńŚwietna ,zrobię.
OdpowiedzUsuńRobiłam niedawno podobną, pychotka!
OdpowiedzUsuńPyszna jest! :)
OdpowiedzUsuńakurat mam awokado, na które nie miałam pomysłu ;-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam pasty z awokado, zawsze staram się dać coś innego, żeby jakoś tak inaczej było ;)
OdpowiedzUsuńTaką pastą bym nie pogardziła;)
OdpowiedzUsuńMniam, pyszna jest taka pasta :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na pastę :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam domowe pasty kanapkowe <3
OdpowiedzUsuńPyszna pasta, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńhttp://monikawkuchnifika.blogspot.com/