czwartek, 30 lipca 2015

Pasta jajeczna z awokado

Oto moja ulubiona wersja pasty z awokado.
Składniki na 1 dużą porcję.
 
Składniki:
1/2 dojrzałego awokado
1 jajko
1 garść kiełków rzodkiewki
Sól, pieprz
Ulubione pieczywo

Przepis:
Awokado przekrawamy na pół i z jednej połówki wydrążamy środek, następnie rozgniatamy go widelcem. W garnuszku gotujemy jajko na miękko. Po ugotowaniu, jajko schładzamy zimną wodą i obieramy ze skorupki. Jajko dodajemy do awokado i również rozgniatamy je widelcem. Całość doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem, na koniec dodajemy kiełki rzodkiewki. Pastę należy dokładnie wymieszać i podawać z dodatkiem pieczywa.



15 komentarzy:

  1. Smakowicie wygląda! Odkąd polubiłam awokado mogę jeść na okrągło :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie robiłam pasty jajecznej z awokado, bardzo ciekawy pomysł;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na miękko powiadasz? Zawsze gotowałam na twardo ;) Bardzo lubię tę paste-pychotka! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no właśnie jajko na miękko fajnie łączy się z awokado :)

      Usuń
  4. Robiłam niedawno podobną, pychotka!

    OdpowiedzUsuń
  5. akurat mam awokado, na które nie miałam pomysłu ;-)

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam pasty z awokado, zawsze staram się dać coś innego, żeby jakoś tak inaczej było ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Taką pastą bym nie pogardziła;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mniam, pyszna jest taka pasta :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetny pomysł na pastę :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pyszna pasta, pozdrawiam :)
    http://monikawkuchnifika.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń