wtorek, 25 listopada 2014

Puszysta owsianka

Składniki na jedną porcję.
Składniki:
3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
1/3 szklanki wody
1 łyżeczka siemienia lnianego
1/3 szklanki mleka
Dodatki:
5 winogron
1 krówka
Przepis:
Do garnuszka wsypujemy płatki owsiane oraz siemię lniane. Zalewamy je wodą i podgrzewamy do momentu aż cała woda zostanie wchłonięta (stale mieszając). Następnie w spieniaczu do mleka umieszczamy zimne mleko. Gotowe płatki owsiane przekładamy do miseczki i zalewamy spienionym mlekiem. Do tak przygotowanej owsianki dodajemy ulubione owoce i dodatki.



17 komentarzy:

  1. jakie pyszności:) super pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo fajny pomysł z tym spienionym mlekiem do owsianki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny dodatek winogron i krówek! Całość wygląda bardzo apetycznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Widzę winogrona i krówkę...przepadłam :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Alleee puszysta ;) super na śniadanie....

    OdpowiedzUsuń
  6. kurczę... a ja nie trawię mleka :-( ale mogę przygotować dla męża :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja bym ją nazwała wpieniona ,o sory ,spieniona owsianka.

    OdpowiedzUsuń
  8. Zawsze miałam jakiś oprór przed owsianką :) to chyba ta presja społeczeństwa ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. ale fajnie, ale uwagę skupiłam na miseczce:D czadowa:D

    OdpowiedzUsuń
  10. rewelacyjnie podana owsianka! Uwielbiam na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Wygląda pysznie! Skusiłabym się na taką owsiankę. ;-)

    OdpowiedzUsuń