Składniki na jedną porcję.
Składniki:
100 g tortellini z wędzonym tofu Polsoja
1 puszka pomidorów krojonych
1/2 cebuli
1 łyżeczka startego żółtego sera
Sól, oregano, bazylia, chili w proszku, czosnek granulowany
Olej do smażenia
Przepis:
Tortellini z tofu gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na popakowaniu. W czasie, gdy tortellini się gotuje, cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na złoty kolor. Następnie do cebuli dodajemy zmiksowane za pomocą blendera pomidory z puszki i przyprawy. Całość smażymy przez ok. 5 minut cały czas mieszając. Po tym czasie do sosu dodajemy odcedzone tortellini - mieszamy. Tuż przed podaniem, wierzch dania posypujemy startym żółtym serem.
Mniam, danie wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńRewelacja, musi smakować wspaniale!
OdpowiedzUsuńMusiało smakować pysznie! :)
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na szybki smaczny obiadek... Italią mi zapachniało :)
OdpowiedzUsuńczy ja mogę na miseczkę wpaść?:D
OdpowiedzUsuńzapraszam! :D
UsuńPyszny obiadek :) wpadłabym na taki z miłą chęcią :)))
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na wspaniałe danie!
OdpowiedzUsuńależ bym zjadła:) pychota
OdpowiedzUsuńi zrobiłam się głodna....
OdpowiedzUsuńuwielbiam tortellini w takim wydaniu :)
OdpowiedzUsuńBardzo pyszne danie :)
OdpowiedzUsuńInteresujące danie.
OdpowiedzUsuńKulinarna nowość jak dla mnie :)
OdpowiedzUsuń