Z przepisu wychodzi ok. 10 placuszków.
Składniki:
2 cukinie (ok. 400 g)
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka bułki tartej
1 jajko
2 łyżki siekanego koperku
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Przepis:
Cukinie myjemy i odkrawamy końce. Następnie ścieramy cukinie na najgrubszych oczkach tarki. Całość lekko odsączamy z nagromadzonego soku. Następnie dodajemy mąkę, bułkę tartą, jajko, przyprawy oraz koperek. Całość mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy po ok. 2 łyżki masy. Smażymy na złoto z każdej strony.
Placki smakują wyśmienicie z dodatkiem jogurtu naturalnego.
o, właśnie takiego przepisu szukałam. placki będą na kolację (:
OdpowiedzUsuńMniam, pyszności. Wspaniale wyglądają :D
OdpowiedzUsuńwyglądają smacznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
nutkaciszy.blogspot.com
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
Uwielbiam je! Smak dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię te placuszki :) podaję zawsze z sosem jogurtowym :)
OdpowiedzUsuńoj, uwielbiam, latem smakują najlepiej, prawda;) ?
OdpowiedzUsuńoj święta prawda! ;)
Usuńuwielbiam takie placuszki mmm
OdpowiedzUsuńw sezonie królują u nas na stole:) serwuję je dzieciom przynajmniej raz w tygodniu, bo tak je uwielbiają:)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie!! ;))
OdpowiedzUsuńłał! wyglądają pysznie.... mnniam!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię te placuszki.
OdpowiedzUsuńŚwietne :) Próbowałam zrobić w zeszłym roku podobne, ale nie wyszły mi takie ładne :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda
OdpowiedzUsuńO, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńO moje ulubione "placki ziemniaczane " ;] cudowne.
OdpowiedzUsuńto będzie dziś mój obiad:)
OdpowiedzUsuń