Składniki na dwie duże porcje.
Macie konta na instagramie? Chętnie Was "pofollowuje" ;)
Dajcie koniecznie znać w komentarzu, albo zapraszam na mój instaprofil :)
Składniki:150 g tortellini z wędzonym tofu Polsoja
1 duży ogórek gruntowy
1 papryka zielona
5 łyżek kukurydzy konserwowej
3 plastry wędliny sojowej o smaku szynkowym Polsoja
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Sól, pieprz do smaku
Przepis:
Tortellini przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu, tortellini odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. W papryce wydrążamy środek i również kroimy ją w kostkę. Plastry wędliny sojowej kroimy w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy. Do miski przekładamy tortellini i dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Tortellini z wędzonym tofu w takim zestawieniu prezentuje się wspaniale :)
Bardzo ciekawy pomysł na sałatkę :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam te pierożki! Tylko ja je jem jako osobne danie :D
OdpowiedzUsuńa ja właśnie zawsze je jem w sałatce :D
UsuńSpróbuj z oliwą szałwiową! :-)
Usuńświetny pomysł, muszę spróbować! :)
Usuńo matko, nie znam, fajne to, wygląda bardzo świeżo, idealna na teraz pewnie!:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie dania ,cud ,miód.
OdpowiedzUsuńCo za pychota! :) Świetnie wygląda, bardzo apetycznie :) Pozdrawiam i proponuję wzajemną obserwacje. Jeśli jesteś zainteresowana to zaobserwuj i napisz mi o tym,a ja zrobię to samo :)
OdpowiedzUsuńSwietna salatka na lunch. Makaron moge jest codziennie!
OdpowiedzUsuńwww.allnnothing.com
Bardzo ciekawa ta sałatka :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :-) A może tak dodać do tego odrobinę świeżej kolendry i chilli?
OdpowiedzUsuńno pewnie! :)
Usuń