czwartek, 31 lipca 2014
Tofu smażone w orzechach włoskich
Składniki:
180 g tofu tradycyjnego (naturalne) Polsoja
1 jajko
4 łyżki tartych orzechów włoskich
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Przepis:
Tofu odcedzamy z zalewy i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Następnie kroimy tofu w paski o grubości ok. 2 cm (lub większe) i posypujemy solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami. Kawałki tofu obtaczamy w rozbełtanym jajku i następnie w bułce tartej wymieszanej z tartymi orzechami włoskimi. Tak przygotowane tofu smażymy na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Tofu jest po prostu genialne! W zestawie z młodymi ziemniaczkami i sałatą z jogurtem naturalnym było idealne! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
No proszę, bardzo smakowicie podane tofu :)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie, muszę takie zrobić :-))
OdpowiedzUsuńTofu to dla mnie teren nieznany :)
OdpowiedzUsuńspróbuj , nie pożałujesz ;) w pewnym dyskoncie na literę "B" jest chyba jeszcze możliwość zakupienia kostki (180 g) tofu naturalnego :)
Usuńwygląda bardzo apetycznie, nigdy nie jadłam tofu i jestem ciekawa smaku:)
OdpowiedzUsuńtofu naturalne trzeba porządnie doprawić, za to tofu wędzone smakuje identycznie jak twaróg wędzony i jest mega pyszne :)
UsuńZapowiada się świetnie! Robiłam tofu w panierce ale nie takiej, bomba!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na wykorzystanie tofu, na pewno skorzystam :)
OdpowiedzUsuńJak to pięknie wygląda! A musi być i smakowite. :) Ostatnio bardzo się polubiłam z tofu.
OdpowiedzUsuńja też! naprawdę mi posmakowało :)
Usuńświetny pomysł na tofu! ta orzechowa skorupka musi smakować genialnie :)
OdpowiedzUsuńrewelacyjnie wygląda:) muszę się skusić:)
OdpowiedzUsuńMniam <3 Cudowne :)
OdpowiedzUsuńTo tofu je sięz ziemniakami ,jak kotleta?To mnie zaskoczyłaś ,myślałam ,że to dodatek do sałatek i coś tam jeszcze.
OdpowiedzUsuń