wtorek, 11 marca 2014

Muffiny snickers

Składniki na 12 babeczek

Składniki mokre:
1 jajko
1 szklanka jogurtu naturalnego
1/3 szklanki oleju
Składniki suche:
1/2 szklanki cukru
1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki kakao
3 batony snickers (3x50g)
Przepis:
Mąkę przesiewamy, dodajemy do niej cukier, proszek do pieczenia, sodę oraz kakao. Całość mieszamy do połączenia składników. W osobnej miseczce rozbełtujemy jajko, dodajemy do niego jogurt naturalny oraz olej. Całość mieszamy i przelewamy do składników suchych. Łączymy składniki mokre i suche. Formę do pieczenia muffinów wykładamy papilotkami i nakładamy do nich po jednej łyżce ciasta, następnie kilka kawałków snickersa i przykrywamy kolejną łyżką ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200C przez 18 minut. Studzimy na kratce.


14 komentarzy: