1 puszka tuńczyka w wodzie 2 worki ryżu 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki majonezu Sól, pieprz Przepis: Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie odcedzamy go i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Następnie dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz tuńczyka (razem z wodą). Do całości dodajemy majonez wraz z pietruszką i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Sałatka smakuje najlepiej, gdy pozostawimy ją na ok. godzinę do przegryzienia.
Uwielbiam rybki! Ale jakoś w sałatkach mi nie podchodzą ;)
OdpowiedzUsuńja majonez pomijam mmm bardzo lubię takie sałatki
OdpowiedzUsuńa ja lubię i to i to, więc biorę;p
OdpowiedzUsuńfajny pomysł na kolejna sałatkę z tuńczykiem.
OdpowiedzUsuńpychota!:) jedna z moich ulubionych sałatek z rybami:)
OdpowiedzUsuńZ ryżem jeszcze nigdy nie robiłam, super pomysł :)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wygląda ta sałatka :)
OdpowiedzUsuńOstatnio taką sałatke ryżowo-tuńczykową wcinam bardzo często :)
OdpowiedzUsuń