Tak... Wiele osób jak usłyszy mój sposób na bób to łapie się za głowę ;) Ale jest pyszny!
Składniki:
0,5 kg świeżego bobu
2 średnie marchewki
1 cebula
5 łyżek bułki tartej
Sól
Olej do smażenia
Przepis:
Bób płuczemy i przesypujemy do garnka z wodą i dodajemy 1 łyżeczkę soli. Marchewkę obieramy i kroimy w grube talarki i dodajemy do bobu. Całość gotujemy do miękkości ok. 20 minut. Pod koniec gotowania kroimy w drobną kosteczkę cebulę i podsmażamy ją na złoto. Na patelnię dosypujemy bułkę tartą i smażymy ją do zarumienienia. Bób z marchewką odcedzamy i przesypujemy na patelnię. Całość mieszamy na patelni na małym ogniu.
wygląda apetycznie:) a czasem niestandardowe rozwiązania sprawdzają się w 10!:)
OdpowiedzUsuńah ten nasz bób :) muszę w końcu go nabyć bo ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńTakie proste, a takie pyszne! Oj jadłabym :)
OdpowiedzUsuńWow, nigdy nie jadłam tak bobu - wygląda super i na pewno tak smakuje! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie zdrowo :) Coś dla mnie!
OdpowiedzUsuńPyszny obiad!
Dariawkuchni.
fajne danie, muszę spróbować:)
OdpowiedzUsuńTak jeszcze nie jadłam, ale z przyjemnością przetestuję;)
OdpowiedzUsuńZaskoczona jestem składem sałatki, ale mniemam, że była pyszna i chętnie sama przygotuję taką:-) Bób uwielbiam i w każdej postaci mi bardzo smakuje.
OdpowiedzUsuńIntrygujący przepis!:) Muszę kiedyś spróbować:)
OdpowiedzUsuńPewnie że najlepsze domowe! Wiadomo w stu procentach, co w nich jest, są cieplutkie, świeżutkie i "perfumują" cały dom swoim aromatem : )
OdpowiedzUsuńOddałabym dziesięć drożdżówek za taki bób jak u Ciebie i wyszłoby to z korzyścią dla moich bioder ;p
dariawkuchni.
Każdy szuka swoich smaków. Moja ulubiona wersja to bób polany masłem i lekko opruszony solą. Natomiast Twoją wersje też wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńBrzmi zachęcająco:)!
OdpowiedzUsuńja się nie łapię za głowę, ja się łapię za brzuch, chcę to zjeść;D
OdpowiedzUsuń