poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Makaron penne z papryką

Danie powstało przy nieocenionej pomocy mojego ukochanego ;)

Składniki:
200 g makaronu penne
250 g mięsa mielonego indyczego
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 puszka pomidorów krojonych
2 małe cebule
Oregano, bazylia, pieprz, sól
Olej do smażenia
Przepis:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy na drobną kosteczkę i dodajemy na rozgrzany olej. Smażymy do zeszklenia i dodajemy mięso mielone. Całość podsmażamy przez ok. 10 minut ciągle mieszając. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Po ok. 10 minutach dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy całość do smaku. Dusimy wszystko przez kolejne 10 minut. Sos nakładamy na makaron i gotowe!






8 komentarzy:

  1. jak to dobrze mieć taką pomoc:)

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszne! bardzo lubię takie dania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ukochany musi mieć rękę do pyszności ;)
    Pozdrowionka dla Was obojga! Danie pycha ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. pychota! uwielbiam makaronowe wariacje:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Penne wyglada bardzo apetycznie. Dodatek miesa indyczego jak najbardziej na plus :) zrobie szybkie zakupy spożywcze przez internet i zacznie sie wielkie gotowanie :)

    OdpowiedzUsuń