Składniki:
70 ml wody
1 łyżka żelatyny w proszku
1 łyżka soku z jagód
1 łyżka cukru pudru
Przepis:
Do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy cukier puder oraz sok z jagód. Całość podgrzewamy na małym ogniu do połączenia wszystkich składników. Następnie zdejmujemy garnuszek z ognia i dodajemy żelatynę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia. Mieszankę przelewamy do silikonowej formy (którą wcześniej należy przepłukać zimną wodą) i wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.
Ale rewelacyjny pomysł oja nie mogę :)
OdpowiedzUsuńMój mąż sie tym zachwycił :)
Pysznie i zdrowo:)
OdpowiedzUsuńDomowe żelki! Tego jeszcze nie było! :)
OdpowiedzUsuńale super! :)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł! rewelacja dla dzieci:) i nie tylko;)
OdpowiedzUsuńśliczne :)
OdpowiedzUsuńEmcia dzisiaj rozwaliłaś system i tłukę Ci głową pokłony o ziemię;-D ja je muszę zrobić i to koniecznie!rewelacyjny pomysł!dziękuje za przepisy :*
OdpowiedzUsuńna pewno pyszne, a do tego takie śliczne:D
OdpowiedzUsuńfajnie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńjakie proste-a jaki efekt!!!
OdpowiedzUsuńNa pewno sa smaczniejsze od tych ze sklepu :)
OdpowiedzUsuńNie pomyślałabym nigdy, że można samemu zrobić żelki. Takie domowe na pewno są o wiele zdrowsze niż ze sklepu :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe!
OdpowiedzUsuńmistrz! Genialne;)
OdpowiedzUsuńej to wcale nie jest trudne:d
OdpowiedzUsuńpamiętam jak swego czasu potrafiłam kupić paczkę żelek Haribo i wciągnąć sama na jednej przerwie w szkole:D
żelki *-*
OdpowiedzUsuńale czad! fajnie Ci wyszły, ciekawe jak smakują??:D
OdpowiedzUsuńfajnie smakują, ale to nie to samo co żelki sklepowe :P
Usuńsuper wyglądają, nie robiłam nigdy żelek w domu, chyba wypróbuje:)
OdpowiedzUsuńzrobię kiedyś moim chłopakom, będą w siódmym niebie:D super są!
OdpowiedzUsuńno patrz, najprostsze rozwiązania najtrudniej wymyślić, ale Ty jesteś geniuszem! ;) uwielbiam Cię za ten przepis ;)
OdpowiedzUsuńMoże jestem w małej grupie, która nie lubi jagód ale żelki lubią chyba wszyscy. Dlatego jak już zabiorę się za domowe żelki zawsze używam malin.
OdpowiedzUsuńfajneeeeeeee
OdpowiedzUsuńWszyscy piszą wspaniałe, ale czy ktoś zrobił i spróbował jak smakują ?
OdpowiedzUsuń