1 op. marynaty szlacheckiej Prymat
3 plastry schabu (ok. 1 cm grubości)
1 opakowanie warzyw na patelnię
2 łyżeczki oleju do smażenia
Sól, pieprz do smaku
Przepis:
Plastry schabu nacieramy marynatą i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po upływie tego czasu wkładamy schab do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Wkładamy naczynie z pokrywką do nagrzanego piekarnika do 200C i pieczemy przez ok. 40 minut. W tym czasie przygotowujemy warzywa - mieszankę przekładamy na patelnię z dodatkiem dwóch łyżek oleju, doprawiamy i smażymy do miękkości co jakiś czas mieszając.
Płynna marynata szlachecka firmy Prymat to fajne i szybkie rozwiązanie dla dań mięsnych - nadaje wyjątkowego smaku i aromatu :)
Szybkie i na pewno pyszne danie;) Idealne na okres przedsesyjny;)
OdpowiedzUsuńJeszcze nie piekłam schabowych :)
OdpowiedzUsuńPieczone schabowe? muszą być pyszne i o wiele zdrowsze od tych smażonych :)
OdpowiedzUsuńCiekawe jaka ta ich bułka jest, ale nadal obstaję na własnej roboty :)
OdpowiedzUsuńkawał mięcha na obiad:) to się rozumie;)
OdpowiedzUsuńjeszcze dym się ulatnia:) wygląda pysznie, muzę spróbować takiego sposobu przyrządzania schabowego:) zawsze to trochę zdrowiej:)
OdpowiedzUsuńschabowy do tej pory kojarzył mi się wyłącznie z patelnią i smażeniem:) Twoja propozycja jest super!
OdpowiedzUsuńlubię, bo jak w domu się czuję wówczas;)
OdpowiedzUsuńEmciak i narobiłaś Karolowi smaku;-D
OdpowiedzUsuń