sobota, 12 stycznia 2013

Kotlety schabowe pieczone

Składniki:
1 op. marynaty szlacheckiej Prymat
3 plastry schabu (ok. 1 cm grubości)
1 opakowanie warzyw na patelnię
2 łyżeczki oleju do smażenia
Sól, pieprz do smaku
Przepis:
Plastry schabu nacieramy marynatą i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po upływie tego czasu wkładamy schab do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Wkładamy naczynie z pokrywką do nagrzanego piekarnika do 200C i pieczemy przez ok. 40 minut. W tym czasie przygotowujemy warzywa - mieszankę przekładamy na patelnię z dodatkiem dwóch łyżek oleju, doprawiamy i smażymy do miękkości co jakiś czas mieszając. 
Płynna marynata szlachecka firmy Prymat to fajne i szybkie rozwiązanie dla dań mięsnych - nadaje wyjątkowego smaku i aromatu :)






9 komentarzy:

  1. Szybkie i na pewno pyszne danie;) Idealne na okres przedsesyjny;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze nie piekłam schabowych :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pieczone schabowe? muszą być pyszne i o wiele zdrowsze od tych smażonych :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawe jaka ta ich bułka jest, ale nadal obstaję na własnej roboty :)

    OdpowiedzUsuń
  5. kawał mięcha na obiad:) to się rozumie;)

    OdpowiedzUsuń
  6. jeszcze dym się ulatnia:) wygląda pysznie, muzę spróbować takiego sposobu przyrządzania schabowego:) zawsze to trochę zdrowiej:)

    OdpowiedzUsuń
  7. schabowy do tej pory kojarzył mi się wyłącznie z patelnią i smażeniem:) Twoja propozycja jest super!

    OdpowiedzUsuń
  8. lubię, bo jak w domu się czuję wówczas;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Emciak i narobiłaś Karolowi smaku;-D

    OdpowiedzUsuń