poniedziałek, 17 grudnia 2012

Papirusowy wege burger

Składniki na 1 burgera:
1 bułka kajzerka z sezamem
1 szt. "Pomysł na..." Papirus z czosnkiem i ziołami Winiary
2 kotleciki sojowe
1 liść sałaty
1/2 ogórka konserwowego
1/2 szklanki wywaru warzywnego
1 plaster sera żółtego
1 krążek cebuli czerwonej
1 łyżeczka ketchupu
Przepis:
Kotleciki sojowe moczymy w gorącym wywarze warzywnym przez ok. 10 minut. Następnie odsączamy je i układamy na Papirusie na rozgrzanej patelni. Smażymy przez ok. 3 minuty z każdej strony. W międzyczasie bułkę przekrawamy na pół, środek smarujemy ketchupem, kładziemy sałatę, krążek cebuli, kotleciki, plaster żółtego sera i ogórka. Papirus pozwolił uniknąć brudnej patelni i tryskającego oleju :) Świetna sprawa, spróbujcie!




13 komentarzy:

  1. Tak szczerze to nie jestem przekonana do tych papirusów, ale pomysł fajny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki zdrowy domowy burger :) Wieki nie robiłam, ale narobiłaś mi apetytu.

    OdpowiedzUsuń
  3. jeszcze nie robiłam tego Papirusu, raczej bym się skusiła do domowej wersji:)

    OdpowiedzUsuń
  4. mniam mniam, aż zgłodniałam!:)

    OdpowiedzUsuń
  5. ojj, jak ja uwielbiam hamburgery!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  6. o, takiego burgera to bym zjadła! :D

    OdpowiedzUsuń
  7. chętnie bym zjadła takiego:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Takich jeszcze nie próbowałam!

    OdpowiedzUsuń
  9. z ochotą zjadłabym takiego burgera! ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. świetny pomysł na fast fooda inaczej;)
    w takiej wersji jeszcze nie próbowałam
    extra!

    OdpowiedzUsuń
  11. ooo zjadłabym takiego :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Takiego domowego fooda to bym chętnie zjadła :-)

    OdpowiedzUsuń