Składniki na 1 burgera:
1 bułka kajzerka z sezamem
1 szt. "Pomysł na..." Papirus z czosnkiem i ziołami Winiary
2 kotleciki sojowe
1 liść sałaty
1/2 ogórka konserwowego
1/2 szklanki wywaru warzywnego
1 plaster sera żółtego
1 krążek cebuli czerwonej
1 łyżeczka ketchupu
Przepis:
Kotleciki sojowe moczymy w gorącym wywarze warzywnym przez ok. 10 minut. Następnie odsączamy je i układamy na Papirusie na rozgrzanej patelni. Smażymy przez ok. 3 minuty z każdej strony. W międzyczasie bułkę przekrawamy na pół, środek smarujemy ketchupem, kładziemy sałatę, krążek cebuli, kotleciki, plaster żółtego sera i ogórka. Papirus pozwolił uniknąć brudnej patelni i tryskającego oleju :) Świetna sprawa, spróbujcie!
Tak szczerze to nie jestem przekonana do tych papirusów, ale pomysł fajny :)
OdpowiedzUsuńTaki zdrowy domowy burger :) Wieki nie robiłam, ale narobiłaś mi apetytu.
OdpowiedzUsuńjeszcze nie robiłam tego Papirusu, raczej bym się skusiła do domowej wersji:)
OdpowiedzUsuńdanie dla mnie :)
OdpowiedzUsuńmniam mniam, aż zgłodniałam!:)
OdpowiedzUsuńojj, jak ja uwielbiam hamburgery!!!!!
OdpowiedzUsuńo, takiego burgera to bym zjadła! :D
OdpowiedzUsuńchętnie bym zjadła takiego:)
OdpowiedzUsuńTakich jeszcze nie próbowałam!
OdpowiedzUsuńz ochotą zjadłabym takiego burgera! ;)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na fast fooda inaczej;)
OdpowiedzUsuńw takiej wersji jeszcze nie próbowałam
extra!
ooo zjadłabym takiego :)
OdpowiedzUsuńTakiego domowego fooda to bym chętnie zjadła :-)
OdpowiedzUsuń