Test bazylii i przyprawy do dań z kapusty firmy Prymat.
Składniki:
1 opakowanie makaronu łazanki (250 g)
1 główka kapusty (ok. 1 kg)
250 g boczku parzonego
1 szt. cebuli
1 łyżeczka bazylii firmy Prymat
2 łyżeczki przyprawy do dań z kapusty Prymat
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Przepis:
Kapustę należy pokroić w średniej wielkości kostkę i ugotować na miękko w osolonej wodzie. W rondelku rozgrzewamy olej i smażymy cebulkę pokrojoną w drobną kostkę razem z boczkiem - doprawiamy do smaku. W między czasie wstawiamy wodę na makaron, gdy się zagotuje, dodajemy soli i gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kapustę po odsączeniu dodajemy do cebulki i boczku, dodajemy przyprawy i dusimy wszystko jeszcze przez 10 minut. Następnie dodajemy do całości odcedzony makaron i dokładnie mieszamy.
Przyprawy firmy Prymat, które użyłam do tego dania dodały bardzo smakowitego wyglądu, aromatu i smaku. Mieszanka przypraw do dań z kapustą nadaje się również do domowego bigosu :)
bardzo lubię takie dania:) chętnie bym spróbowała!
OdpowiedzUsuńJak ja uwielbiam to danie <3 Pomyśleć, że w dzieciństwie było na odwrót.
OdpowiedzUsuńUwielbiam łazanki! :))
OdpowiedzUsuńA na jakiej ilości oleju mniej więcej smażyć? :)
OdpowiedzUsuńjak kto lubi :) ja dałam ok. 2-3 łyżek oleju.
UsuńMmm łazanki, jak dawno nie jadłam... Pycha! :)
OdpowiedzUsuńpyszności, i jakie proste:)
OdpowiedzUsuńłazanki!!!! dwieście lat nie jadłam...
OdpowiedzUsuńjak dobrze blogować, człowiek sobie przypomina o daniach z dzieciństwa :)
matko! a za mną tak chodzą łazanki i dopaść nie mogą:D aaaaaaaaa:D:D:D:D:D:D:D:D
OdpowiedzUsuńmmm, łazanki, bardzo lubimy :)
OdpowiedzUsuńJadłam gdzieś na wakacjach :) bardzo lubię ale bez mięsa
OdpowiedzUsuń