niedziela, 30 grudnia 2012

Łazanki

Test bazylii i przyprawy do dań z kapusty firmy Prymat.


Składniki:
1 opakowanie makaronu łazanki (250 g)
1 główka kapusty (ok. 1 kg)
250 g boczku parzonego
1 szt. cebuli
1 łyżeczka bazylii firmy Prymat
2 łyżeczki przyprawy do dań z kapusty Prymat
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Przepis:
Kapustę należy pokroić w średniej wielkości kostkę i ugotować na miękko w osolonej wodzie. W rondelku rozgrzewamy olej i smażymy cebulkę pokrojoną w drobną kostkę razem z boczkiem - doprawiamy do smaku. W między czasie wstawiamy wodę na makaron, gdy się zagotuje, dodajemy soli i gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kapustę po odsączeniu dodajemy do cebulki i boczku, dodajemy przyprawy i dusimy wszystko jeszcze przez 10 minut. Następnie dodajemy do całości odcedzony makaron i dokładnie mieszamy.
Przyprawy firmy Prymat, które użyłam do tego dania dodały bardzo smakowitego wyglądu, aromatu i smaku. Mieszanka przypraw do dań z kapustą nadaje się również do domowego bigosu :)





11 komentarzy:

  1. bardzo lubię takie dania:) chętnie bym spróbowała!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak ja uwielbiam to danie <3 Pomyśleć, że w dzieciństwie było na odwrót.

    OdpowiedzUsuń
  3. A na jakiej ilości oleju mniej więcej smażyć? :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm łazanki, jak dawno nie jadłam... Pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. pyszności, i jakie proste:)

    OdpowiedzUsuń
  6. łazanki!!!! dwieście lat nie jadłam...
    jak dobrze blogować, człowiek sobie przypomina o daniach z dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  7. matko! a za mną tak chodzą łazanki i dopaść nie mogą:D aaaaaaaaa:D:D:D:D:D:D:D:D

    OdpowiedzUsuń
  8. Jadłam gdzieś na wakacjach :) bardzo lubię ale bez mięsa

    OdpowiedzUsuń