środa, 5 września 2012

Sałatka z fasolą pinto

Składniki:

1 puszka kukurydzy konserwowej
1 słoik nitek z selera
3 łyżki jogurtu naturalnego 0%
2 łyżka majonezu lekkiego
2 łyżki musztardy Roleski słodko-ostrej
Przepis:
Fasolę zalewamy wodą i moczymy przez całą noc. Następnie gotujemy przez ok. 60 minut, odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie przekładamy ją do miski i łączymy z kukurydzą i selerem. Dodajemy majonez i jogurt, doprawiamy do smaku musztardą, która idealnie zastępuje sól czy pieprz.








15 komentarzy:

  1. Nigdy nie jadłam tej fasoli. Jak ona smakuje? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Podobnie jak zwykła fasola tylko ma inny kolor :)))

      Usuń
  2. Też nie miałem okazji jej próbować, ale lubię różne rodzaje fasoli :) I bardzo lubię selera ze słoika :)

    OdpowiedzUsuń
  3. nigdy nie slyszalam ani nie jadlam takiej fasoli ! :) mialam pytac o smak, ale widze komentarz wyzej juz :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mam jeszcze pół opakowania tej fasolki i ostatnio się zastanawiałam co z niej zrobić, a Twoja sałatka wyglada bardzo apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  5. ciekawa sałatka, super połączenie:) zaintrygowałaś mnie tą sałatką:)

    OdpowiedzUsuń
  6. aaale apetycznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  7. ładnie się prezentuje ta sałatka ;)
    mniam ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. wygląda dokładnie tak, jak lubię...ale nigdy nie jadłam, przyznam się bez bicia;)
    ciekawa jestem smaku;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Dawno nie jadłam sałatki z fasolką, zresztą z nitkami selera też :) Pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  10. Wiele innych roślin strączkowy oraz innych ciekawych produktów można kupić w sklepie ze zdrową żywnością

    OdpowiedzUsuń
  11. I chciałam zaprosić Cię do wspólnego gotowania.
    Bohaterem glównym jest kiwi, z okazji mojej akcji „Kiwi Cię Zadziwi” na durszlaku.
    Tematem przewodnim jest przygotowanie deseru (nie ciasta!) z udziałem tego owocu. Przepis powinien się pojawić na blogu w dniach: 18-20.09.2012, więc jest sporo czasu ;) . Jeżeli wyrazisz chęć proszę o odpowiedź u siebie;).

    Pozdrawiam Serdecznie;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Nie jadłam jeszcze takiej fasoli, zaintrygowała mnie :-)

    OdpowiedzUsuń