Składniki:
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 słoik nitek z selera
3 łyżki jogurtu naturalnego 0%
2 łyżka majonezu lekkiego
2 łyżki musztardy Roleski słodko-ostrej
Przepis:
Fasolę zalewamy wodą i moczymy przez całą noc. Następnie gotujemy przez ok. 60 minut, odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie przekładamy ją do miski i łączymy z kukurydzą i selerem. Dodajemy majonez i jogurt, doprawiamy do smaku musztardą, która idealnie zastępuje sól czy pieprz.
Super!
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam tej fasoli. Jak ona smakuje? :)
OdpowiedzUsuńPodobnie jak zwykła fasola tylko ma inny kolor :)))
UsuńTeż nie miałem okazji jej próbować, ale lubię różne rodzaje fasoli :) I bardzo lubię selera ze słoika :)
OdpowiedzUsuńnigdy nie slyszalam ani nie jadlam takiej fasoli ! :) mialam pytac o smak, ale widze komentarz wyzej juz :)
OdpowiedzUsuńMam jeszcze pół opakowania tej fasolki i ostatnio się zastanawiałam co z niej zrobić, a Twoja sałatka wyglada bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńciekawa sałatka, super połączenie:) zaintrygowałaś mnie tą sałatką:)
OdpowiedzUsuńaaale apetycznie wygląda!
OdpowiedzUsuńładnie się prezentuje ta sałatka ;)
OdpowiedzUsuńmniam ;)
wygląda dokładnie tak, jak lubię...ale nigdy nie jadłam, przyznam się bez bicia;)
OdpowiedzUsuńciekawa jestem smaku;)
Ale pyszna;)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam sałatki z fasolką, zresztą z nitkami selera też :) Pysznie!
OdpowiedzUsuńWiele innych roślin strączkowy oraz innych ciekawych produktów można kupić w sklepie ze zdrową żywnością
OdpowiedzUsuńI chciałam zaprosić Cię do wspólnego gotowania.
OdpowiedzUsuńBohaterem glównym jest kiwi, z okazji mojej akcji „Kiwi Cię Zadziwi” na durszlaku.
Tematem przewodnim jest przygotowanie deseru (nie ciasta!) z udziałem tego owocu. Przepis powinien się pojawić na blogu w dniach: 18-20.09.2012, więc jest sporo czasu ;) . Jeżeli wyrazisz chęć proszę o odpowiedź u siebie;).
Pozdrawiam Serdecznie;)
Nie jadłam jeszcze takiej fasoli, zaintrygowała mnie :-)
OdpowiedzUsuń