Wszędzie tylko brownie i brownie! A mi się zachciało blondie! :)
Składniki:
200g białej czekolady
200g masła
200g mąki
1/2 szklanki cukru
100g wiórków kokosowych
3 jajka (L)
Przepis:
Czekoladę rozdrabniamy na kosteczki. Do garnuszka wkładamy masło, roztapiamy, następnie dodajemy czekoladę i cukier - często mieszamy aż do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy na 10 minut do ostygnięcia. Dodajemy do masy po jednym jajku, ciągle mieszając (np. trzepaczką). Następnie dodajemy stopniowo mąkę oraz wiórki (również intensywnie mieszając). Nastawiamy piekarnik na 180C. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (30x25) i pieczemy przez 25minut.
oo białe brownie :D ciekawie ciekawie :)
OdpowiedzUsuńmniam:)
OdpowiedzUsuńI wyszło blonde :D kusisz takimi pysznościami samym wieczorem...
OdpowiedzUsuńświetna odmiana!:) smakowite ciacho
OdpowiedzUsuńwłaśnie tak! miękkie, mokre, pyszne! polecam gorąco :)))
UsuńZa białą czekoladą nie przepadam, ale ciacho bym skosztowała!
OdpowiedzUsuńo ale słodko , whitie ;) fajna nazwa ;D
OdpowiedzUsuńsuper !
też mi się podoba :) bardziej od blondie :P
UsuńJak dla mnie pychota ;p
OdpowiedzUsuńCiekawe rozwiązanie:) Chociaż ja uwielbiam smak gorzkiej czekolady:D Ale taka odmiana byłaby chętnie widziana:)
OdpowiedzUsuńno właśnie ja również lubię brownie, ale zachciało mi się odwrotności :D
Usuńoj zasłodziłabym się nimi z wielką chęcią :)
OdpowiedzUsuń