wtorek, 8 lipca 2014

Wegańska sałatka z tortellini

Składniki na dwie duże porcje.

Macie konta na instagramie? Chętnie Was "pofollowuje" ;) 

Dajcie koniecznie znać w komentarzu, albo zapraszam na mój instaprofil :)
Składniki:
150 g tortellini z wędzonym tofu Polsoja
1 duży ogórek gruntowy
1 papryka zielona
5 łyżek kukurydzy konserwowej
3 plastry wędliny sojowej o smaku szynkowym Polsoja
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Sól, pieprz do smaku
Przepis:
Tortellini przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu, tortellini odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. W papryce wydrążamy środek i również kroimy ją w kostkę. Plastry wędliny sojowej kroimy w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy. Do miski przekładamy tortellini i dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Tortellini z wędzonym tofu w takim zestawieniu prezentuje się wspaniale :) 



12 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawy pomysł na sałatkę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam te pierożki! Tylko ja je jem jako osobne danie :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a ja właśnie zawsze je jem w sałatce :D

      Usuń
    2. Spróbuj z oliwą szałwiową! :-)

      Usuń
    3. świetny pomysł, muszę spróbować! :)

      Usuń
  3. o matko, nie znam, fajne to, wygląda bardzo świeżo, idealna na teraz pewnie!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie dania ,cud ,miód.

    OdpowiedzUsuń
  5. Co za pychota! :) Świetnie wygląda, bardzo apetycznie :) Pozdrawiam i proponuję wzajemną obserwacje. Jeśli jesteś zainteresowana to zaobserwuj i napisz mi o tym,a ja zrobię to samo :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Swietna salatka na lunch. Makaron moge jest codziennie!

    www.allnnothing.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda pysznie :-) A może tak dodać do tego odrobinę świeżej kolendry i chilli?

    OdpowiedzUsuń