Składniki:
5 serków homogenizowanych waniliowych (po 140g)
2 galaretki brzoskwiniowe
1 puszka brzoskwiń
150 g biszkoptów okrągłych
Przepis:
Spód tortownicy o średnicy ok. 24 cm owijamy folią spożywczą. Następnie układamy biszkopty, tak aby stworzyły spód pod sernik. Do wysokiego naczynia nalewamy 150 ml wrzątku i rozpuszczamy w nim jedną galaretkę. Pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy do niej wszystkie serki homogenizowane i dokładnie mieszamy (tak aby nie powstały grudki). Masę sernikową przelewamy do tortownicy i wkładamy na ok. 40 minut do lodówki. W tym czasie rozpuszczamy kolejną galaretkę w 500 ml wrzątku i pozostawiamy ją do całkowitego ostygnięcia. W czasie oczekiwania na galaretkę przygotowujemy brzoskwinie. Odlewamy syrop z puszki i kroimy połówki brzoskwiń w paseczki (ok. 1 cm grubości). Tak pokrojone brzoskwinie układamy na masie sernikowej i zalewamy galaretką (powoli- tak aby brzoskwinie nie wypłynęły). Sernik pozostawiamy na noc w lodówce, a przed wyciągnięciem go z tortownicy obkrawamy nożem jego brzegi.
Uwielbiam sernik na zimno, zjadłabym kawałek :)
OdpowiedzUsuńrobię bardzo podobny i go uwielbiam
OdpowiedzUsuńWidzę ,że zrobiłaś pyszne ciacho <3
OdpowiedzUsuńSłoneczny, piękny sernik!
OdpowiedzUsuńpyszne ciacho!:) i do tego proste:)
OdpowiedzUsuńlubię takie pyszne serniki ! są idealna latem ;)
OdpowiedzUsuńsuper, lubie serniki na zimno :)
OdpowiedzUsuńale piękny! do kawusi popołudniowe pycha
OdpowiedzUsuńidealny.
OdpowiedzUsuńWygląda super, szkoda ze środka nie widać:)
OdpowiedzUsuń...aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuń