środa, 27 lutego 2013

Makaron z białym serem

Składniki na 1 porcję:
70 g makaronu kolanko firmy Międzybrodzki
100 g białego sera chudego
2 łyżki cukru waniliowego
Przyprawa do szarlotki
2 goździki
Przepis:
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (u mnie 10 minut). W międzyczasie ser rozgniatamy widelcem i dodajemy do niego cukier. Ok. 2 minut przed końcem gotowania do makaronu dodajemy goździki (nada to makaronowi piękny zapach). Po odcedzeniu makaronu i wyjęciu goździków, dodajemy do niego ser i razem wszystko mieszamy. Po nałożeniu makaronu posypujemy go przyprawą do szarlotki (lub cynamonem). 
Makaron kolanka świetnie nadaje się do tego typu dań. Szybko i prosto się go przygotowuje, dzięki temu oszczędzamy czas i możemy spokojnie delektować się smakiem potrawy.



18 komentarzy:

  1. uwielbiam połączenie makaronu i sera! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. makaron z serem kojarzy mi się z dzieciństwem:)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam, chociaż dodałabym jeszcze stopione masełko ;d

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj nie przepadam za makaronem na słodko, ale wygląda smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Emciaa, śmiać mi się chce, dziś przez chwilę przeszło mi to danie przez myśl, nawet miałam o tym wspomnieć w poście;D Telepatia!!!:D

    OdpowiedzUsuń
  6. smak dzieciństwa<3 pychaaaa! ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. makaron na słodko jest najlepszy ^^

    OdpowiedzUsuń
  8. ojej zapomniałam o takim makaronie! mama kiedyś często mi robiła:))

    OdpowiedzUsuń
  9. to moje ulubione danie z przedszkola

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo lubię makaron z serem, ale tylko jadłam zawsze z cukrem.

    OdpowiedzUsuń
  11. najbardziej lubię właśnie makaron na słodko ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. zapachniało mi dzieciństwem:D:D:D od zawsze kochałam taki makaron!

    OdpowiedzUsuń
  13. ojjjj smak za dzieciaka ;DD ale pozytyw :D ale widzę że urozmaiciłaś goździkami i przyprawą:)) mniam mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  14. prosze więcej takich dań "na co dzień" :)

    OdpowiedzUsuń