niedziela, 6 stycznia 2013

Owsianka budyniowa

Składniki:
1 szklanka mleka
4 łyżki płatków owsianych
1 łyżka otrąb pszennych mielonych
1 łyżka rodzynek
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku budyniowego waniliowego
1/3 szklanki zimnej wody
Dodatki:
2 łyżki płatków Lion
2 łyżki draży kokosowych
Przepis:
Mleko przelewamy do garnuszka i dodajemy płatki owsiane oraz otręby. Gotujemy ok 5 minut. Następnie dodajemy cukier waniliowy i rodzynki. Gotujemy jeszcze chwile ciągle mieszając. W osobnej szklance wlewamy zimną wodę i rozpuszczamy w niej proszek budyniowy. Następnie dodajemy go do owsianki. Wszystko dokładnie mieszamy aż owsianka się "zagotuje". Zdejmujemy wtedy owsiankę z ognia i przekładamy do miseczki. Wierzch posypujemy płatkami Lion i drażami kokosowymi.



11 komentarzy:

  1. wygląda bardzo apetycznie, chętnie bym zjadła taką dawkę energii z rana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Śniadaniowe niebo w miseczce :) Uwielbiam takie owsianki.

    OdpowiedzUsuń
  3. Budyniowa to chyba moja ulubiona owsianka, a z takimi dodatkami musiała smakować nieziemsko :)

    OdpowiedzUsuń
  4. jeżeli manna budyniowa jest cudna, to owsianka równiez będzie pycha:)
    dodatki takie, że ślinka cieknie!

    OdpowiedzUsuń
  5. wow! ale musi być słodziutka:)

    OdpowiedzUsuń
  6. udekorowane pysznie i na pewno pysznie smakuje, bardzo mi się podoba :)))))))))))))))

    OdpowiedzUsuń
  7. budyniowa to zdecydowanie moja ulubiona! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Draże kokosowe... Moje ulubione a w owsiance musiały być wspaniale ;D

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetnie wygląda, jakoś tak bajkowo:-)

    OdpowiedzUsuń