Składniki suche:
1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka cynamonu
Składniki mokre:
1 jajko
1 szklanka mleka
1/3 szklanki oleju
12 łyżeczek konfitury (u mnie żurawinowa)
Przepis:
Składniki suche łączymy ze sobą. Podobnie postępujemy ze składnikami mokrymi (oprócz konfitury). Następnie przelewamy składniki mokre do suchych i mieszamy wszystko w miarę dokładnie. Po jednej łyżce ciasta nakładamy do papilotek umieszczonych w formie do pieczenia muffinów, następnie jedną łyżeczkę konfitury i przykrywamy to kolejną łyżką ciasta. Muffiny pieczemy w 180C ok. 20 minut i suszymy na kratce.
pyszne muffinki, uwielbiam takie:)
OdpowiedzUsuńśliczne, takie równiutkie, lubię cynamon bardzoo, taka muffinka cynamonowa do herbatki , to na pewno jest pyszne
OdpowiedzUsuńteż robię sobie takie cynamonowe babeczki:)
OdpowiedzUsuńależ muszą być aromatyczne!:)
OdpowiedzUsuńcudowne:) pyszne, słodkie i pachnące!
OdpowiedzUsuńuwielbiam cynamonowe, są pyszne :)
OdpowiedzUsuńCynamon, cynamon, cynamon <3 I to do tego w babeczkach, czy może być coś lepszego? :)
OdpowiedzUsuńmmm cynamonowe <3
OdpowiedzUsuńMniam ,jak one równiutko urosły i nie uciapałaś foremki.Ja jak robię muffinki to albo je nierówno rozłożę ciasto albo upaciam foremkę :P
OdpowiedzUsuńZ cynamonem jeszcze nie robiłam ,aczkolwiek w sobote u mnie gościły bananowo czekoladowe ;-)
Pozdrawiam^^
Cynamon z żurawiną to bardzo fajne połączenie. Mam jeszcze sporo własnej żurawinki, to może sie pokuszę o te muffiny. ;)
OdpowiedzUsuńdawno nie robiłam cynamonowych, czas nadrobić ;)
OdpowiedzUsuńmuuuuffiny! poproszę na wynos!!:)
OdpowiedzUsuńCynamonowe na pewno by mi smakowały :-)
OdpowiedzUsuńSuper, dzisiaj moja córcia wcinała ze smakiem :-)
OdpowiedzUsuńsuper! cieszę się, że Wam smakowało :)
UsuńPrzez reklamę dotyczącą głosowania na blog roku, która zachodzi na przepis, trzeba zgadywać ilość niektórych składników :( można prosić, aby zostało to zmienione?
OdpowiedzUsuńojej! faktycznie, już naprawiam :)
Usuń