Składniki:
3 piersi kurczaka
1 jajko
70 g panierki pikantnej Prymat
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat ok. 2 łyżeczki
Olej do smażenia
Przepis:
Pierś kurczaka obmywamy i nacieramy przyprawą do drobiu. Odstawiamy na 30 minut. Następnie w rozbełtanym jajku maczamy z każdej strony i obtaczamy bułką tartą. Tak przygotowane piersi, układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy do zarumienienia z każdej strony. Wspaniałymi dodatkami do chrupiącego kurczaka są frytki i kiszony :) raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taki zestaw :)
Przyprawa do drobiu po myśliwsku świetnie się spisała, naprawdę! Dodała mięsku fajnego zapachu i smaku. Panierka z pikantnej bułki tartej to strzał w 10! Jest faktycznie pikantna! Pycha :)
nienawidzę frytek :p
OdpowiedzUsuńale kurczaka chętnie, oj bardzo!
o to jak moja mama :P
UsuńKarmelitko, naprawde nienawidzisz frytek? ja bym chyba bez nich umarła. To moje uzależnienie... chyba gorsze od czekolady. Nie umiem się oprzeć dlatego, że są słone. Wiem, że niezdrowe, więc nie jadam często....ale uwieeeeelbiam! ;)
Usuńale świetnie wygląda:) aż chce się jeść!
OdpowiedzUsuńpikantna panierka musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńoj daje popalić ;)
Usuńfajna ta bułka tarta:)pyszny obiadek:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takiego kurczaczka:)
OdpowiedzUsuńbardzo smacznie wygląda, mojemu łasuchowi by smakowało:)
OdpowiedzUsuńja zawsze dodawałam do bułki chilli, pieprz i zioła, a widzę, że jest gotowiec;D
OdpowiedzUsuńMmm, tradycyjny smakowity obiadek :)
OdpowiedzUsuńKuraka zjadłabym w każdej postaci :)
OdpowiedzUsuńrozpusta:D!
OdpowiedzUsuńBardzo pysznie wygląda, muszę spróbować zrobić. Tylko nie wiem czy nie będzie dla mnie za pikantna ;).
OdpowiedzUsuńTakie szybkie i smaczne danie to idealny pomysł w zabiegany dzień!
OdpowiedzUsuń