poniedziałek, 28 stycznia 2013

Pierś kurczaka w pikantnej panierce

Składniki:
3 piersi kurczaka
1 jajko
70 g panierki pikantnej Prymat
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat ok. 2 łyżeczki
Olej do smażenia
Przepis:
Pierś kurczaka obmywamy i nacieramy przyprawą do drobiu. Odstawiamy na 30 minut. Następnie w rozbełtanym jajku maczamy z każdej strony i obtaczamy bułką tartą. Tak przygotowane piersi, układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy do zarumienienia z każdej strony. Wspaniałymi dodatkami do chrupiącego kurczaka są frytki i kiszony :) raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taki zestaw :) 
Przyprawa do drobiu po myśliwsku świetnie się spisała, naprawdę! Dodała mięsku fajnego zapachu i smaku. Panierka z pikantnej bułki tartej to strzał w 10! Jest faktycznie pikantna! Pycha :)





15 komentarzy:

  1. nienawidzę frytek :p
    ale kurczaka chętnie, oj bardzo!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Karmelitko, naprawde nienawidzisz frytek? ja bym chyba bez nich umarła. To moje uzależnienie... chyba gorsze od czekolady. Nie umiem się oprzeć dlatego, że są słone. Wiem, że niezdrowe, więc nie jadam często....ale uwieeeeelbiam! ;)

      Usuń
  2. ale świetnie wygląda:) aż chce się jeść!

    OdpowiedzUsuń
  3. pikantna panierka musi być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  4. fajna ta bułka tarta:)pyszny obiadek:)

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo smacznie wygląda, mojemu łasuchowi by smakowało:)

    OdpowiedzUsuń
  6. ja zawsze dodawałam do bułki chilli, pieprz i zioła, a widzę, że jest gotowiec;D

    OdpowiedzUsuń
  7. Mmm, tradycyjny smakowity obiadek :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Kuraka zjadłabym w każdej postaci :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo pysznie wygląda, muszę spróbować zrobić. Tylko nie wiem czy nie będzie dla mnie za pikantna ;).

    OdpowiedzUsuń
  10. Takie szybkie i smaczne danie to idealny pomysł w zabiegany dzień!

    OdpowiedzUsuń