sobota, 1 grudnia 2012

Miodowa kawa

Składniki:
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 łyżka miodu lipowego
1/2 szklanki mleka
1 szklanka gorącej wody
1 łyżeczka płatków migdałowych
Szczypta cynamonu
Przepis:
Kawę zalewamy gorącą wodą, dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Mleko podgrzewamy w osobnym naczynku i spieniamy. Wlewamy je do kawy. Wierzch posypujemy cynamonem i dekorujemy płatkami migdałowymi. 



16 komentarzy:

  1. Niezły pomysł na sobotni poranek:) zaraz sama sobie zrobię;)

    OdpowiedzUsuń
  2. dobra mam plan:D dawaj do mnie, bo ja w sumie wypiłabym taką ^^

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy pomysł..zapraszam do akcji "kawowej".

    OdpowiedzUsuń
  4. pysznie wygląda! zabieram:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Piję właśnie podobną kawę z miodem :) Spróbuj miód lipowy zastąpić gryczanym. Ma on charakterystyczny smak, idealny do kawy...

    OdpowiedzUsuń
  6. Oj, musi smakować świetnie :) Wyobrażam sobie taką kawę jako rozgrzewającą i tak inaczej słodką... Mmmm.

    OdpowiedzUsuń
  7. Pomysł z kawą jest świetny :) Miodowa, musi być pyszna!

    OdpowiedzUsuń
  8. świetny pomysł:D robisz smaka:P

    OdpowiedzUsuń
  9. ciekawy pomysł:) tym bardziej, że miodu też nie tykałam bardzo długo, w tym roku wiele smaków powróciło do moich łask:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Swietny pomysl, taka kawa jest idealna na chlody.

    OdpowiedzUsuń
  11. mimo, że tak późno obaliłabym szklaneczkę:) mniammm

    OdpowiedzUsuń
  12. ooo, zamieniłabym moją obecną - najtańszą mieloną - na takie cudo! <3

    OdpowiedzUsuń
  13. Kawa z miodem, hmm... Muszę w końcu sprawdzić, jak to smakuje :)

    OdpowiedzUsuń