Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego light
1 puszka brzoskwiń w lekkim syropie
2 łyżki płatków migdałowych
1 łyżka cukru pudru
Oliwa lub masło do wysmarowania blaszki
Przepis:
Blaszkę do tarty smarujemy oliwą lub masłem. Ciasto francuskie wycinamy odpowiednio na kształt blaszki, a pozostałe ciasto (ścinki) układamy na brzegach ciasta. Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Brzoskwinie kroimy w paski i układamy w dowolny sposób na cieście. Blachę wkładamy do nagrzanego do 200C piekarnika i pieczemy ok. 20 minut. Na suchej patelni prażymy migdały i po wyciągnięciu ciasta z piekarnika posypujemy nimi brzoskwinie. Po wystygnięciu ciasta posypujemy je cukrem pudrem.
cudeńko, bardzo lubię ciasta z brzoskwiniami:)
OdpowiedzUsuńproste fajne ciasto:)
OdpowiedzUsuńprosty sposób na szybką słodkość:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ciasto francuskie, z brzoskwiniami brzmi pysznie! :))
OdpowiedzUsuńPyszności! Proste, lekkie i jakże smaczne!
OdpowiedzUsuńMniam, słodki deser popołudniowy.
OdpowiedzUsuńjedna z moich ulubionych wersji francuza:) z brzoskwiniami zawsze!!
OdpowiedzUsuńnie ma to jak prosty sposób na coś pysznego !
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie tarty, choć niekoniecznie z brzoskwiniami :)
OdpowiedzUsuńJa za surowymi brzoskwiniami nie przepadam, ale zapieczone w każdej postaci uwielbiam ;) Pyszny przepis!
OdpowiedzUsuńEmilka, a gdzie można kupić takie ciasto light? :)
OdpowiedzUsuńw Lidlu :))
Usuńoo to super ! dzięki za odpowiedź :)
UsuńMmm, cudnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńDodanie migdałów robi ciasto lekko świąteczne :) Ciekawy i szybki pomysł, niewymagający wielu składników, takie to ja lubię!
OdpowiedzUsuńŁadnie wygląda;)
OdpowiedzUsuńbrzoskwinki mam, więc chyba sobie zrobię.
PS. Zapraszam do konkursu na swoim blogu ;)