Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
10 szt. małych pieczarek
0,5 średniej cebuli
4 łyżki kukurydzy
3 łyżki ketchupu pikantnego
10 plasterków salami
Ser mozzarella (1 szt.)
5 szt. pomidorków koktajlowych
Oregano, bazylia
Przepis:
Ciasto rozwijamy, zostawiamy na papierze. Rogi zaginamy do wewnątrz. Nakładamy ketchup i rozsmarowujemy po cieście. Następnie układamy salami, pieczarki, cebulę, kukurydzę oraz starty na dużych oczkach ser mozzarella. Na wierzch kładziemy pokrojone w plastry pomidorki koktajlowe. Całość doprawiamy oregano i bazylią. Ciasto wsadzamy do piekarnika nagrzanego na 200C na 18 minut.
pysznie wyglada :)
OdpowiedzUsuńwpraszam sie na kawalek - jak zostal? :)
wszystko już sprzątnięte :( ale raz, dwa i mogę drugą wykombinować :)))
Usuńi ja na to nie wpadłam, najszybsza pizza na świecie:D
OdpowiedzUsuńno dokładnie :D na sesje idealna!
UsuńMmmm, pychotka. Na cieście francuskim nie jadłam pizzy, ale faktycznie z gotowego ciasta francuskiego, to jest ekspresowa pizza! :-)
OdpowiedzUsuńRewelacja! Nie pomyślałam, ze tak można pizzę zrobić ;)
OdpowiedzUsuńTo chyba najszybsza pizza na świecie ;]
OdpowiedzUsuńwygląda nieziemsko! ale bym zjadła kawałek...
OdpowiedzUsuń