środa, 6 czerwca 2012

Pizza na cieście francuskim

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
10 szt. małych pieczarek
0,5 średniej cebuli
4 łyżki kukurydzy
3 łyżki ketchupu pikantnego
10 plasterków salami
Ser mozzarella (1 szt.)
5 szt. pomidorków koktajlowych
Oregano, bazylia
Przepis:
Ciasto rozwijamy, zostawiamy na papierze. Rogi zaginamy do wewnątrz. Nakładamy ketchup i rozsmarowujemy po cieście. Następnie układamy salami, pieczarki, cebulę, kukurydzę oraz starty na dużych oczkach ser mozzarella. Na wierzch kładziemy pokrojone w plastry pomidorki koktajlowe. Całość doprawiamy oregano i bazylią. Ciasto wsadzamy do piekarnika nagrzanego na 200C na 18 minut.


8 komentarzy:

  1. pysznie wyglada :)
    wpraszam sie na kawalek - jak zostal? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wszystko już sprzątnięte :( ale raz, dwa i mogę drugą wykombinować :)))

      Usuń
  2. i ja na to nie wpadłam, najszybsza pizza na świecie:D

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmmm, pychotka. Na cieście francuskim nie jadłam pizzy, ale faktycznie z gotowego ciasta francuskiego, to jest ekspresowa pizza! :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Rewelacja! Nie pomyślałam, ze tak można pizzę zrobić ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. To chyba najszybsza pizza na świecie ;]

    OdpowiedzUsuń
  6. wygląda nieziemsko! ale bym zjadła kawałek...

    OdpowiedzUsuń