Składniki:
2 garście makaronu razowego świderki
250g truskawek
1 łyżka cukru waniliowego domowej roboty
2 łyżeczki błonnika owsianego
3 łyżki jogurtu naturalnego 0%
Przepis:
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Po ugotowaniu, odcedzamy i przekładamy do miseczki. W międzyczasie kroimy w kostkę truskawki i posypujemy cukrem. Odstawiamy na 5 minut. Do osobnego garnuszka wrzucamy truskawki razem z wytworzonym sokiem i gotujemy przez 3-4 minuty. Następnie dodajemy jogurt oraz błonnik i dokładnie mieszamy. Nakładamy nasz sos truskawkowy na makaron i wcinamy aż się uszy trzęsą! :)))
Skusze się na ten pyszny sosik ale zamiast makaronu zjem ryż :) Tak już mam ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ♥ Pati
Uwielbiam truskawki i makaron - połączenie idealne! Ja Zazwyczaj dodaję do tego troszkę twarogu ale widzę że tu zmiana na jogurt więc jak najbardziej mi pasuje :D Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJedna z moich ulubionych form wcinania truskawek :D
OdpowiedzUsuńpodkradłabym Ci kilka tych truskaweczek :)
OdpowiedzUsuńIdealne na kolację :)
OdpowiedzUsuń