Jeśli nie jedliście połączenia hot doga z kimchi, to musicie koniecznie spróbować! To świetne i nieoczywiste połączenie wegańskiej kiełbaski, smacznych dodatków i sfermentowanej pikantnej kapusty pekińskiej.
Przepis na kimchi, który wykorzystałam pochodzi ze strony Jadłonomii. Jeśli nie wiecie, gdzie kupić najważniejszy składnik, czyli paprykę gochugaru, polecam tego sprzedawcę.
Składniki:
Bułka dobrej jakości
Wegańska parówka (testowałam nowe parówki od Bezmięsnego mięsnego i nadają się idealnie!)
Kimchi
Czerwona cebula
Ogórek kiszony/korniszon
Prażona cebulka
Czarny sezam
Ketchup, wegański majonez, musztarda
Przepis:
Bułkę możemy podpiec w piekarniku (dla przyjemności chrupania), następnie dodajemy musztardę, parówkę i nakładamy hojną porcję kimchi. Teraz kolej na dodatki. Wybrałam moje ulubione - czerwoną cebulę i ogórek korniszony. Na wierzch hot doga oczywiście trafił ketchup, odrobina wegańskiego majonezu oraz posypki - prażonej cebulki i czarnego sezamu.
Kurczę nigdy nie jadłam kimchi :D
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/