Z przepisu wychodzi ok. 12 szt.
Składniki:
1/4 szklanki nierafinowanego oleju kokosowego
1/4 szklanki kremu czekoladowego (wegańskiego)
1/2 szklanki cukru trzcinowego
1/4 szklanki mleka roślinnego (u mnie owsiane)
2 szklanki mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody
3 łyżki czekoladowych dropsów
Przepis:
Ciasteczka przygotujemy podobnie jak ciasteczka cynamonowe.
Olej kokosowy i krem czekoladowy mieszamy ze sobą i następnie dodajemy cukier. Do miski dodajemy mleko i ponownie mieszamy. Do masy wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę. Całość zagniatamy na gładkie ciasto.
Z uzyskanej masy wyrabiamy kulki ciasta wielkości orzecha włoskiego. Tak przygotowane kulki układamy w sporych odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.
Smacznego!
Inspiracja
Mmm ale bym takie wszamała :D Wyglądają bosko!
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
super bo czekoladę chyba każdy lubi w każdej postsaci :)
OdpowiedzUsuńsuper ciastka i do tego czekoladowe <3
OdpowiedzUsuń