Czas na chrupiące i pełne energii śniadanie! Zapraszam!
Składniki na 2 porcje.
Składniki na 2 porcje.
Składniki:
4 grube kromki chałki (może być wczorajsza)
20 g płatków corn flakes marki Lubella (pełnoziarniste)
1 jajko
2 łyżki mleka
1 łyżeczka cukru trzcinowego
1 łyżeczka oleju kokosowego
Przepis:
Płatki kruszymy, tak aby można było użyć ich jako posypki.
Kromkę chałki maczamy z obu stron w rozkłóconym jajku z dodatkiem mleka i cukru i obtaczamy chałkę w pokruszonych płatkach corn flakes. Następnie układamy kromki na rozgrzanym oleju kokosowym i smażymy na złoto z obu stron. Podajemy na ciepło, najlepiej w towarzystwie miodu lub syropu klonowego.
fajna propozycja na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńAlez super to wymyśliłas, fajowo!
OdpowiedzUsuńPomysł genialny :) Dawno nie robiłam tostów francuskich!
OdpowiedzUsuńbardzo fajny pomysł z tymi grzankami :)
OdpowiedzUsuńgrzanki wyglądają super, nigdy nie jadłam takiej wersji. Ciekawe czy z jakimiś konfiturami Twoja wersja by pasowała :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na nietypowe tosty francuskie :) Musze wypróbować, bo coś czuję, ze taka chrupiąca wersja bardzo mi posmakuje :)
OdpowiedzUsuńŚwietne grzanki! Musiały być bardzo chrupiące:D
OdpowiedzUsuńWow,ciekawe grzanki, nie jadłam jeszcze takich :D
OdpowiedzUsuńBardzo fajne te grzaneczki :-)
OdpowiedzUsuńRzeczywiście idealne śniadanie! :)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wygląda! :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :-)
http://www.mecooks.com