sobota, 24 września 2016

CHRUPIĄCE GRZANKI Z CORN FLAKES

Czas na chrupiące i pełne energii śniadanie! Zapraszam!

Składniki na 2 porcje.




Składniki:
4 grube kromki chałki (może być wczorajsza)
20 g płatków corn flakes marki Lubella (pełnoziarniste)
1 jajko
2 łyżki mleka
1 łyżeczka cukru trzcinowego
1 łyżeczka oleju kokosowego



Przepis:
Płatki kruszymy, tak aby można było użyć ich jako posypki.
Kromkę chałki maczamy z obu stron w rozkłóconym jajku z dodatkiem mleka i cukru i obtaczamy chałkę w pokruszonych płatkach corn flakes. Następnie układamy kromki na rozgrzanym oleju kokosowym i smażymy na złoto z obu stron. Podajemy na ciepło, najlepiej w towarzystwie miodu lub syropu klonowego.






11 komentarzy:

  1. fajna propozycja na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pomysł genialny :) Dawno nie robiłam tostów francuskich!

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo fajny pomysł z tymi grzankami :)

    OdpowiedzUsuń
  4. grzanki wyglądają super, nigdy nie jadłam takiej wersji. Ciekawe czy z jakimiś konfiturami Twoja wersja by pasowała :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł na nietypowe tosty francuskie :) Musze wypróbować, bo coś czuję, ze taka chrupiąca wersja bardzo mi posmakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetne grzanki! Musiały być bardzo chrupiące:D

    OdpowiedzUsuń
  7. Wow,ciekawe grzanki, nie jadłam jeszcze takich :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Rzeczywiście idealne śniadanie! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Przepysznie wygląda! :-)
    Zapraszam do mnie :-)
    http://www.mecooks.com

    OdpowiedzUsuń