czwartek, 21 sierpnia 2014

Ziołowe grzanki z wege pastą

Składniki na dwie porcje.

Składniki:
1 średniej wielkości bagietka
3 łyżeczki masła roślinnego
1 łyżeczka bazylii (suszonej)
1 łyżeczka oregano (suszonego)
50 g wege pasty węgierskiej Polsoja
Dodatki:
Kilka liści sałaty
Pomidorki cherry
Przepis:
Bagietkę kroimy na mniejsze części i z każdej strony smarujemy masłem. Następnie wierzch grzanki posypujemy bazylią i oregano. Tak przygotowane grzanki układamy na rozgrzanej patelni i smażymy do zarumienienia z każdej strony. Ciepłe i chrupiące grzanki smarujemy wege pastą węgierską Polsoja. Dodatkowo możemy urozmaicić grzanki dodatkiem sałaty i pomidorków cherry. 
Pasta jest naprawdę smakowita! Duże kawałki warzyw i lekko pikantny smak na pewno przypadną Wam do gustu :)








12 komentarzy:

  1. mniam!wiedziałam, że dopadnie mnie ślinotok kiedy tu wejdę!

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealne na drugie śniadanko :) wyglądają przepięknie, kolorowo!

    OdpowiedzUsuń
  3. fajny pomysł na podanie zwykłych grzanek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ojk ojk....a zrobię aż na weekend jakieś grzanki, czemu nie:D

    OdpowiedzUsuń
  5. schrupałabym! :) nie miałam jeszcze okazji próbować tej pasty, a od czasu do czasu może się skuszę, tym bardziej w zabiegane szkolne dni :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo apetycznie się prezentują:)

    OdpowiedzUsuń
  7. ale smakołyki, poczęstuję się jedną grzaneczką ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Obłędne! (wiem, bo już wypróbowałam :-) ) Polecam też z pastą francuską Polsoi! :-)

    OdpowiedzUsuń