Składniki na dwie porcje.
Składniki:
1 średniej wielkości bagietka
3 łyżeczki masła roślinnego
1 łyżeczka bazylii (suszonej)
1 łyżeczka oregano (suszonego)
50 g wege pasty węgierskiej Polsoja
Dodatki:
Kilka liści sałaty
Pomidorki cherry
Przepis:
Bagietkę kroimy na mniejsze części i z każdej strony smarujemy masłem. Następnie wierzch grzanki posypujemy bazylią i oregano. Tak przygotowane grzanki układamy na rozgrzanej patelni i smażymy do zarumienienia z każdej strony. Ciepłe i chrupiące grzanki smarujemy wege pastą węgierską Polsoja. Dodatkowo możemy urozmaicić grzanki dodatkiem sałaty i pomidorków cherry.
Pasta jest naprawdę smakowita! Duże kawałki warzyw i lekko pikantny smak na pewno przypadną Wam do gustu :)
mniam!wiedziałam, że dopadnie mnie ślinotok kiedy tu wejdę!
OdpowiedzUsuńIdealne na drugie śniadanko :) wyglądają przepięknie, kolorowo!
OdpowiedzUsuńfajny pomysł na podanie zwykłych grzanek :)
OdpowiedzUsuńSuper przekąska:)
OdpowiedzUsuńCudowne grzanki :)
OdpowiedzUsuńojk ojk....a zrobię aż na weekend jakieś grzanki, czemu nie:D
OdpowiedzUsuńschrupałabym! :) nie miałam jeszcze okazji próbować tej pasty, a od czasu do czasu może się skuszę, tym bardziej w zabiegane szkolne dni :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie się prezentują:)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na pastę! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńale smakołyki, poczęstuję się jedną grzaneczką ;)
OdpowiedzUsuńŚlinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńObłędne! (wiem, bo już wypróbowałam :-) ) Polecam też z pastą francuską Polsoi! :-)
OdpowiedzUsuń