Przepis powstał przy współpracy z portalem wieprzopedia.pl
Danie dla 2 osób
Składniki:
2 plastry schabu wieprzowego
ok. 6 plastrów cienkiego boczku wieprzowego wędzonego
1/2 ogórka kiszonego
2 słupki czerwonej papryki
2 małe piórka cebuli białej
1 łyżeczka musztardy dijon
Sól, pieprz do smaku
Olej do smażenia
Dodatkowo:
1 woreczek ryżu
Przepis:
Schab rozbijamy za pomocą tłuczka, ale niezbyt cienko. Wewnętrzną i zewnętrzną stronę nacieramy solą i pieprzem. Wewnętrzną stronę kotletów smarujemy musztardą. Na końcu kotletów nakładamy paprykę, ogórka i cebulę. Kotlety zawijamy ciasno w rulon. Następnie owijamy roladki 2-3 cienkimi plastrami wędzonego boczku. Tak przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy np. z gotowanym ryżem (przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu).
Ciekawie wyglądają ;)
OdpowiedzUsuńjacie kręcę, ale bym zjadła, mój też by się na nie rzucił...zwłaszcza, że boczku jest sporo;p
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie zawijańce)
OdpowiedzUsuńAjj uwielbiam wszelkiego rodzaju zawijasy z boczkiem! Wygląda pysznie! :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie, muszę spróbować z tym boczkiem :)
OdpowiedzUsuńTyle zawijania, ale pyszne efekty :)
OdpowiedzUsuńwłaśnie nie ma dużo zawijania ;) te roladki są naprawdę mega proste w wykonaniu i mega szybko się robią ;)
Usuńja robiłam podobne tylko ,że z kurakiem;-) Teraz czas na świniaka ;D
OdpowiedzUsuńz kurakiem też dobre ^^
UsuńTakie zawijane w boczusiu to niebo w gębie ;))
OdpowiedzUsuńroladki to jedne z moich ulubionych obiadów :)
OdpowiedzUsuńPs. GzG już trwa:)
O to konkretna i smaczna potrawa, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńWow, proste, fantastyczne danie - na obiad na co dzień jak i od święta kiedy zapraszamy do siebie gości. Myślę, że mogą być zaskoczeni ;)
OdpowiedzUsuń