Składniki:
1 mała bagietka
2 łyżki masła (osełki)
1 ząbek czosnku
Kilka listków natki pietruszki
Sól, pieprz (szczypta)
5 łyżek startego żółtego sera
Przepis:
Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę. Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy razem z czosnkiem do miękkiej osełki i doprawiamy solą i pieprzem - wszystko dokładnie mieszamy. Bagietkę kroimy na średnio grube kromeczki i smarujemy masełkiem czosnkowym. Następnie posypujemy wierzch startym żółtym serem i pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok. 5-8 minut w piekarniku nagrzanym do 150C.
bardzo lubię takie zapiekane bułeczki czosnkowe z serem, w moim domu często takie jadamy :)
OdpowiedzUsuńTeż często takie jadamy. Królują w sezonie grillowym!
UsuńMm... Pieczywo, masło, czosnek i ser - UWIELBIAM <3 Nic więcej chyba nie trzeba mówić!
OdpowiedzUsuńuwielbiam bułeczki z czosnkiem:)
OdpowiedzUsuńnajlepsze pieczywko ever <3
OdpowiedzUsuńPo prostu Emcia strzał w dziesiątkę !!
OdpowiedzUsuńuwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńmhmmm, jak Ty trafiasz w moje gusta!!!!:D
OdpowiedzUsuńuwielbiamy takie pieczywko:)
OdpowiedzUsuńbaaardzo lubię:D
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie:)
OdpowiedzUsuńSmaczne i proste :)
OdpowiedzUsuńrobię podobne :) są bardzo smaczne:)
OdpowiedzUsuńRobię prawie takie samo :) Pyszności!!
OdpowiedzUsuńmniam mniam :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ♥ Pati
Mniam uwielbiam :-)
OdpowiedzUsuńpycha, pycha! kiedyś kupowałam w biedronie takie gotowe i one są wprawdzie pyszne, ale tyle tam chemii, że strach jeść, a takie domowe można wcinać! :)
OdpowiedzUsuńPyszny dodatek praktycznie do każdego dania:)
OdpowiedzUsuńPieczywo czosnkowe to jest coś, co tygryski lubią najbardziej :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń