Wyjątkowo pyszna i prosta przekąska w sam raz dla niespodziewanych gości. Szpinak firmy Krokus jest mocno czosnkowy. W połączeniu z serkiem staje się nadzieniem idealnym. Pycha!
1 opakowanie ciasta francuskiego
1/2 słoiczka (220g) szpinaku z czosnkiem firmy Krokus
4 łyżki serka mascarpone
1 jajko
Przepis:
Szpinak odsączamy z zalewy i razem z serkiem dokładnie mieszamy. Ciasto francuskie rozwijamy i nakładamy nadzienie wzdłuż krótszego boku i zawijamy tak aby całość została przykryta ciastem. Odkrawamy i nakładamy dalszą część nadzienia i tak do wykorzystania wszystkich składników. Następnie rulony kroimy na mniejsze części. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy na papierze w piekarniku nagrzanym do 220C przez ok. 13 minut.
pyszne francuskie "ciasteczka" :))
OdpowiedzUsuńO, to musi być pyszne :) Szpinak i ciasto francuskie? Jestem na tak!
OdpowiedzUsuńpyszne!:) i pomyśleć, że do szpinaku przekonałam się w te wakacje:D
OdpowiedzUsuńpychotka! lubię takie chrupiące przekąski :)
OdpowiedzUsuńto jest moje ulubione połączenie:) szpinak i ciasto francuskie uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńpyszne nadzienie! idealne na chrupiącą przekąskę :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię i sama często robię :)
OdpowiedzUsuńfrancuskie ciasto to taki ratunek na wszelkie posoby! :) pyszotki! :)
OdpowiedzUsuńpyszne połączenie:) jestem na tak
OdpowiedzUsuńwiesz , identyczne danie miałam na swoich urodzinach ,pyszne to !
OdpowiedzUsuńmoże nie danie ,ale jako przegryzka ;d
UsuńNie miałem okazji skosztować ale wygląda świetnie - muszę takie zrobić :)
OdpowiedzUsuńPycha:) Uwielbiam ciasto francuskie ze szpinakiem, a jak dodasz do tego łososia jest jeszcze lepsze:)
OdpowiedzUsuńAle fajne przekąski:)
OdpowiedzUsuńMmm ciasteczka wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie :)
Tez robiłam ostatnio ciasto francuskie ze szpinakiem, uwielbiam :-)
OdpowiedzUsuń