Ciasto bananowe z jagodami goji
Składniki na ciasto:
2 szklanki mąki pełnoziarnistej
4 banany
2 łyżki miodu spadziowego
2 łyżeczki błonnika marchwiowego
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 łyżki jagód goji
2 łyżki rodzynek
2 łyżeczki aromatu waniliowego
1/3 szklanki oleju
1/4 szklanki wody
Przepis na ciasto:
Banany obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy do nich wszystkie składniki i dokładnie mieszamy łyżką. Do keksówki wkładamy papier do pieczenia i nakładamy ciasto. Pieczemy je w nagrzanym do 180C piekarniku przez 50 minut (ew. należy sprawdzić po 40 minutach patyczkiem jak wygląda wilgotność naszego ciasta).
ciasto wygląda apetycznie. Nigdy nie jadłam jagód goji - jaki mają mniej więcej smak?:)
OdpowiedzUsuńcoś podobnego do rodzynek, tylko są twardsze i mają inny posmaczek :)
Usuńbananowe ciasto kusi mnie już od tak bardzo dawna!:)
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam ciasta z bananami w roli głównej.. :(
OdpowiedzUsuńA szkodaxD
Pyszne, a i chyba dosyć zdrowe, biorąc pod uwagę rodzaj mąki, błonnik i same jagody goji :) ekstra!
OdpowiedzUsuńi jest na dodatek wszystkiego bardzo sycące :) jeden kawałek i można się porządnie najeść :)))
Usuńświetne to ciasto! musi być pachnące i pyszne:) no i pewnie nadaje się do szkoły na drugie śniadanie:)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie! muszę upiec taki chlebek, tylko te jagody drogie, ale może znajdę jakąś dobrą promocyjną okazję :)
OdpowiedzUsuńBardzo kuszące jest to ciasto:-) A tych jagód nie miałam okazji nigdy spróbować, nawet ich nie widziałam nigdzie.
OdpowiedzUsuńNiestety ciężko je dostać i tak jak Tomek sugeruje, najlepiej zamówić je przez internet.
UsuńBananów jako takich nie lubię, ale w ciastach mi smakują :) Owoców goji nigdy nie miałem okazji próbować, muszę kiedyś kupić robiąc jakieś zakupy przez internet ;)
OdpowiedzUsuńGenialny ten chlebek/ Podoba mi szczególnie to, że jest bez cukru. Muszę tak zrobić : )
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie w takiej przepysznej formie, świetne na jesienne poranki z kubkiem gorącego mleka :)
OdpowiedzUsuńdawno takiego ciacha nie jadłam , zapisuję przepis ;p
OdpowiedzUsuńTeż robiłam podobny , rewelacja.
OdpowiedzUsuńw końcu musze się zmobilizować i upiec bananowca, bo banany uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńtwoje ciacho wygląda idealnie! w moim wypadku nie skończyłoby się pewnie na jednym kawałku;)
Z jagodami goji sie nie spotkałam jeszcze. Ale twoje ciasto zachęca. Banana bread jadłam często na śniadanie w australii. Super smakuje kawałek zasmażony na maśle :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam jagody goji :) dobry pomysł na takie ciasto!
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie i fajny pomysł z tą goją :D
Usuńfajnie wygląda to ciacho ;) i jagody goji to najzdrowsze owoce ;)
OdpowiedzUsuńOoo gdzie dostałaś jagody? Pysznie się prezentuje!
OdpowiedzUsuńJa dostałam je w sklepie internetowym http://sklep.gillianmckeith.pl/
Usuń