Prosto, szybko i smacznie :)
Składniki (2 porcje):2 szt. pstrąga
5 ziemniaków
2 marchewki
1 cukinia
4 łyżki oleju
2 łyżki oliwy
Panierka:
1 jajko
4 łyżki bułki tartej
Przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do ziemniaków, masala fish, bazylia, oregano
Przepis:
Warzywa obieramy (skrobiemy), kroimy, mieszamy je w oliwie i przyprawach do ziemniaków, bazylii i oregano itd. Układamy na blaszce w piekarniku (nagrzanym do 180C) i pieczemy ok. 20 minut. W międzyczasie pstrąga myjemy, nacieramy masalą do ryb i obtaczamy w rozbełtanym jajku i następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju do zarumienienia.
Pysznie. :) Uwielbiam pstrąga.
OdpowiedzUsuńuwielbiam pstrąga, wręcz kocham;)
OdpowiedzUsuńTwoja propozycja jest taka...prosta, przez co najlepsza;)
Smakowita rybka i pysznie wyglądające warzywka :)
OdpowiedzUsuńU mnie też ostatnio gościła na talerzu rybka:-) Twoja pięknie się prezentuje:-)
OdpowiedzUsuńpysznie podany pstrag :) ostatnio mialam okazje jesc, moi rodzice przywiezli z urlopu rybki :)
OdpowiedzUsuńSuper ;)
OdpowiedzUsuńrybka -zdrowa i pyszna i znakomite warzywka ,mniam ! super obiadek ;d
OdpowiedzUsuńuwielbiam pstrąga.
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, szczególnie odpowiada mi to że jest tu cukinia :))!
OdpowiedzUsuńbardzo apetycznie przyrządzona i podana rybka
OdpowiedzUsuńUwielbiam ryby, a pstrąg jest jedną z moich naj :)
OdpowiedzUsuńco za smakowity obiadek:) pięknie podana rybka
OdpowiedzUsuńPstrąg jest dla mnie dokładnie w tym samym dziele co raki. Trup na talerzu. Ale i tak bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ryby;)
OdpowiedzUsuńZ ogromną przyjemnością nominowałam Cię do Versatile Blogger Award :) Zapraszam do mnie
OdpowiedzUsuńPyszny pstrąg! :)
OdpowiedzUsuńPs. Nominowałam Cię do zabawy: http://mieszalniasmakow.blogspot.com/2012/08/versatile-blogger-award.html
O, ja też uwielbiam pstrąga;) dawno nie jadłam..
OdpowiedzUsuńzostałaś u mnie nominowana, zapraszam do zabawy:)
OdpowiedzUsuńno i ja także nominuję:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tak przygotowanego pstrąga ;)
OdpowiedzUsuńPychotka taki obiadek :-)
OdpowiedzUsuń