wtorek, 28 sierpnia 2012

Pstrąg z warzywami

Prosto, szybko i smacznie :)
Składniki (2 porcje):
2 szt. pstrąga
5 ziemniaków
2 marchewki
1 cukinia 
4 łyżki oleju
2 łyżki oliwy
Panierka:
1 jajko
4 łyżki bułki tartej
Przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do ziemniaków, masala fish, bazylia, oregano
Przepis:
Warzywa obieramy (skrobiemy), kroimy, mieszamy je w oliwie i przyprawach do ziemniaków, bazylii i oregano itd. Układamy na blaszce w piekarniku (nagrzanym do 180C) i pieczemy ok. 20 minut. W międzyczasie pstrąga myjemy, nacieramy masalą do ryb  i obtaczamy w rozbełtanym jajku i następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju do zarumienienia.




21 komentarzy:

  1. Pysznie. :) Uwielbiam pstrąga.

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam pstrąga, wręcz kocham;)
    Twoja propozycja jest taka...prosta, przez co najlepsza;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smakowita rybka i pysznie wyglądające warzywka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie też ostatnio gościła na talerzu rybka:-) Twoja pięknie się prezentuje:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. pysznie podany pstrag :) ostatnio mialam okazje jesc, moi rodzice przywiezli z urlopu rybki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. rybka -zdrowa i pyszna i znakomite warzywka ,mniam ! super obiadek ;d

    OdpowiedzUsuń
  7. Super pomysł, szczególnie odpowiada mi to że jest tu cukinia :))!

    OdpowiedzUsuń
  8. bardzo apetycznie przyrządzona i podana rybka

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam ryby, a pstrąg jest jedną z moich naj :)

    OdpowiedzUsuń
  10. co za smakowity obiadek:) pięknie podana rybka

    OdpowiedzUsuń
  11. Pstrąg jest dla mnie dokładnie w tym samym dziele co raki. Trup na talerzu. Ale i tak bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Z ogromną przyjemnością nominowałam Cię do Versatile Blogger Award :) Zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń
  13. Pyszny pstrąg! :)

    Ps. Nominowałam Cię do zabawy: http://mieszalniasmakow.blogspot.com/2012/08/versatile-blogger-award.html

    OdpowiedzUsuń
  14. O, ja też uwielbiam pstrąga;) dawno nie jadłam..

    OdpowiedzUsuń
  15. zostałaś u mnie nominowana, zapraszam do zabawy:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Uwielbiam tak przygotowanego pstrąga ;)

    OdpowiedzUsuń